Fysik

Laser

28. november 2023 af Lalode - Niveau: A-niveau

Hej jeg har lidt problemer med at finde ud af hvorden jeg skal løse denne opgave, er der en som kan hjælpe?

Vedhæftet fil: fysik laser.png

Svar #1
28. november 2023 af Lalode

Laser 1 har en bølgelængde på 532nm


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2023 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. november 2023 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll}&& d\cdot \sin\left ( \theta _n\right )=n\cdot \lambda\qquad d=1666.67\;\mathrm{nm}\\\\ \textup{for n=1}\\&& d\cdot \sin\left ( \theta _1\right )= \lambda\\\\&& \theta_1=\sin^{-1}\left (\frac{532\;\mathrm{nm}}{1666.67\;\mathrm{nm}} \right )=18.6140\degree\\\\ \textup{Vinkelret afstand:} \\&&L=\frac{8,1\;\mathrm{cm}}{\tan\left ( 18.6140\degree \right )}=24.05\;\mathrm{cm}\approx 24\;\mathrm{cm} \end{}


Svar #4
28. november 2023 af Lalode

Jeg er ikke helt med på hvordan du finder distancen, og hvad n står for og hvorfor den er 1?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. november 2023 af Eksperimentalfysikeren

n er afbøjningsordenen. Det er første orden, så n=1.


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. november 2023 af mathon

... afstanden mellem 0'te ordens afbøjning og første ordens afbøjning (n = 1) for laser1 er 8.1 cm.


Svar #7
30. november 2023 af Lalode

Jeg forstår ikke hvordan du finder d, og hvor den nederste formel kommer fra?


Brugbart svar (1)

Svar #8
30. november 2023 af mathon

&7
        Hvis du tegner det
                                          har du en retvinklet trekant med en vinkel på 18.6140º
                                          hvis hosliggende katete er L og hvis modstående katete
                                          er 8.1 cm.

.                                         I følge trigonometrien i en retvinklet trelant
                                          gælder:
                                                             \small \tan\left ( 18.6140\degree \right )=\tfrac{8.1\;\mathrm{cm}}{L}

                                          hvoraf
                                                             \small L=\tfrac{8.1\;\mathrm{cm}}{\tan\left ( 18.6140\degree \right )}


Svar #9
30. november 2023 af Lalode

Tak!

Hvad med d hvordan fandt du den?


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. november 2023 af mathon

\small d=\tfrac{1\;\mathrm{mm}}{600}=\left (\tfrac{1}{6}\cdot 10^{-2}\;\mathrm{mm} \right )\cdot 10^6\;\mathrm{\tfrac{nm}{mm}}=\tfrac{1}{6}\cdot 10^4\;\mathrm{nm}=1666.67\;\mathrm{nm}


Svar #11
30. november 2023 af Lalode

Hvorfor er det at det ganges med 106 for at få det til nm, når nm normalt er 10^-9


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. december 2023 af mathon

\begin{array}{llllll} 1\;\mathrm{m}=10^9\;\mathrm{nm}\\\\ 1\;\mathrm{mm}=10^{-3}\;\mathrm{m}=10^{-3}\cdot \left ( 10^9\cdot \;\mathrm{nm} \right )=10^{-3+9}\;\mathrm{nm}=10^6\;\mathrm{nm} \end{}


Skriv et svar til: Laser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.