Fysik

Kapacitet

30. november 2023 af Lalode - Niveau: A-niveau

Jeg kan slet ikke finde ud af denne opgave er der en som kan hjælpe mig?

Vedhæftet fil: bus.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2023 af mathon

Energien af en pladekapacitor:

                                                    \small E_{\, \textup{pladekap}}=\tfrac{1}{2}\cdot C\cdot u^2
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2023 af mathon

\small \begin{array}{llllll} E_{\textup{pladekap}}=\frac{1}{2}\cdot m\cdot v^2=\frac{1}{2}\cdot \left ( 3.5\cdot 10^3\;\mathrm{kg} \right )\cdot \left ( 13.8889\;\mathrm{\frac{m}{s}} \right )^2=337578\;\mathrm{J} \\\\ C=\frac{2\cdot E_{\textup{pladekap}}}{u^2}=\frac{2\cdot \left (337578\;\mathrm{J} \right )}{\left ( 110\;\mathrm{V} \right )^2}=55.8\;\mathrm{F} \end{}


Skriv et svar til: Kapacitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.