Fysik

Elektroelastisk energi

01. december 2023 af Lalode - Niveau: A-niveau

Hej er der en som ved hvad elektroelastisk energi er, og hvordan med kan beregne den i en kapacitor?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2023 af ringstedLC

Med tanke på din tidligere opgave https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2081414, har du nok en stave- eller læsefejl.


Svar #2
02. december 2023 af Lalode

Hov jeg mente elektrostatisk energi


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2023 af SuneChr

Nominering til Nobelprisen 2024, - har opdaget den elektroelastiske energi.  : )


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2023 af ringstedLC

#2 Det tænkte jeg nok.

Den energi du bremsede bussen med i linkets opgave bliver "stående" i kondensatoren. Derfor er det en (elektro-) statisk energi. Den kaldes også for en potentiel energi.


Svar #5
02. december 2023 af Lalode

Så det er bare den potentielle energi som jeg skal finde?


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. december 2023 af ringstedLC

Det kan vi jo ikke vide, når du kun spørger om betydningen.


Svar #7
02. december 2023 af Lalode

Undskyld.

der er to metalplader med aretalt 0,25m2 med en afstand af 2 cm fra hinanden, og de danner derfor en pladekapaciter, som oplades med en ladning på 15nC. og så står der at jeg skal beregne den elektrostatiske energi i kapacitoren


Brugbart svar (1)

Svar #8
03. december 2023 af ringstedLC

\begin{align*} E &= \frac{Q^2}{2\,C}=\frac{Q^2\,d}{2\,\epsilon\,A} &&,\;C=\frac{A\cdot \epsilon }{d} \;,\,\epsilon=\textup{permittiviteten, der sl\aa es op!} \end{align*}


Svar #9
03. december 2023 af Lalode

Det forstår jeg ikke er det E som er den elektrostatiske energi?


Svar #10
03. december 2023 af Lalode

og hvad er forskellen på om man bruger formlen C=\frac{\varepsilon _0 *A}{d} 

eller C=\frac{\varepsilon *A}{d}


Brugbart svar (1)

Svar #11
03. december 2023 af ringstedLC

#9 Ja.

#10 Hvad du kalder permittiviteten er ligemeget.


Skriv et svar til: Elektroelastisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.