Kemi

ligevægt

08. december 2023 af SkolleNørd - Niveau: B-niveau

Hej

Kan nogle hjælpe med at lave de tre opgaver (alle tre a-b-c).

Gerne med nogle forklaringer, for at jeg forstår det bedre


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2023 af mathon

Du fik svar i
                          https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2080543


Svar #2
09. december 2023 af SkolleNørd

#1

Du fik svar i
                          https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2080543

ja, men hvad med c? Jeg skrev og spurgte men fik ingen. svar.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2023 af mathon

\begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\&& \textup{Reaktionsbr\o k:}\\&&&K_c=\frac{\left [ CH_3OH \right ]}{\left [ H_2 \right ]^2\cdot \left [ CO \right ]}\\\\&&& K_c=\frac{0.398\;\mathrm{M}}{\left ( 0.318\;\mathrm{M} \right )^2\cdot \left (0.507 \;\mathrm{M} \right ) }=7.76\;\mathrm{M^{-2}} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2023 af mathon

\begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\&& \textup{Ligev\ae gtsbr\o ken:}\\&&&K_c=5.51\;\mathrm{M^{-2}}<7.76\;\mathrm{M^{-2}}\\\\&&&\textup{Formindselsen kan kun foreg\aa \ ved}\\&&&\textup{formindskelse af reaktionsbr\o kens}\\&&& \textup{t\ae ller og for\o gelse af dens n\ae vner}\\&&&\textup{dvs ved ligev\ae gtsforskydning mod venstre.} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. december 2023 af mathon

\begin{array}{lllllll}\textbf{c)}\\ \\\\&& \textup{Formindskelse af}\\&&\left [ CH_3OH \right ]\textup{:}&\left ( 0.398-0.377 \right )\;\mathrm{M}=0.021\;\mathrm{M}\\\\\\&&\textup{Ny koncentration af }H_2\textup{:}\\&&&\left ( 0.318+2\cdot 0.021 \right )\;\mathrm{M}&=&0.360\;\mathrm{M}\\\\&& \textup{Ny koncentration af }CO\textup{:}\\&&& \left ( 0.507+ 0.021 \right )\;\mathrm{M}&=&0.528\;\mathrm{M} \end{}


Svar #6
10. december 2023 af SkolleNørd

#5kan du forklare hvirfor du har gjort som du har gjort i c?

Skriv et svar til: ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.