Kemi

Syre og pH

17. november kl. 16:01 af SkolleNørd - Niveau: B-niveau

Hej

Er der nogle der kan hjælpåe med følgede opgaver?

>Gerne med små forklaringer (det teoretiske bag) og så hvor tallene kommer fra, så jeg bedre også kan forstå det så jeg kan løse lignende opgaver fremadrettet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november kl. 20:30 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november kl. 20:44 af mathon

\begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\&& \textup{Reaktionsbr\o k:}\\&&&K_c=\frac{\left [ CH_3OH \right ]}{\left [ H_2 \right ]^2\cdot \left [ CO \right ]}\\\\&&& K_c=\frac{0.398\;\mathrm{M}}{\left ( 0.318\;\mathrm{M} \right )^2\cdot \left (0.507 \;\mathrm{M} \right ) }=7.76\;\mathrm{M^{-2}} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november kl. 21:05 af mathon

\begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\&& \textup{Ligev\ae gtsbr\o ken:}\\&&&K_c=5.51\;\mathrm{M^{-2}}<7.76\;\mathrm{M^{-2}}\\\\&&&\textup{Formindselsen kan kun foreg\aa \ ved}\\&&&\textup{formindskelse af reaktionsbr\o kens}\\&&& \textup{t\ae ller og for\o gelse af dens n\ae vner.}\\\\&& \textup{Formindskelse af}\\&&\left [ CH_3OH \right ]\textup{:}&\left ( 0.398-0.377 \right )\;\mathrm{M}=0.021\;\mathrm{M}\\\\\\&&\textup{Ny koncentration af }H_2\textup{:}\\&&&\left ( 0.318+2\cdot 0.021 \right )\;\mathrm{M}&=&0.360\;\mathrm{M}\\\\&& \textup{Ny koncentration af }CO\textup{:}\\&&& \left ( 0.507+ 0.021 \right )\;\mathrm{M}&=&0.528\;\mathrm{M} \end{}


Svar #4
19. november kl. 09:09 af SkolleNørd

#3


Kan du komme med forklaringer på hvor du har de tal fra i b? Og forklaringer fr starten af b, for forstår intet af det du har skrevet og du bruger heller ikke Le Chateliers regler?

Svar #5
20. november kl. 20:35 af SkolleNørd

#3

Kan du også forklare c? Og give nogler forklaringer som ko klusion af hvad der er fundet ud af ig hvad det betyder.

Skriv et svar til: Syre og pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.