Kemi

Balancere reaktion

17. december 2023 af alma00 - Niveau: A-niveau

Hej 

H2CrO4 + CH3COOH → Cr3+ + CO2 (unbalanced)

Jeg har lidt svært med at forstå, hvordan det her er den balanceret reaktion. Eller hvordan det stemmer overens med oxidationstal

8H2CrO4 + 3CH3COOH →8 Cr3+ + 6CO2 + 24OH- + 2H2O


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. december 2023 af mathon

\small \begin{array}{lllllll}\textup{Udgangspunkt:}\\& H_2\overset{\mathbf{{\color{Blue} +6}}}{Cr}O_4\;+\;3\,R\overset{\mathbf{{\color{Red} +3}}}{C}\! OOH\;\longrightarrow \;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +3}}}{Cr}{^{3+}}\;+\;3\,\overset{\mathbf{{\color{Red} +4}}}{C}\! O_2\;+\;3\,OH^-\;+\;H_2O \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. december 2023 af mathon

Ændres ved ét eller flere molekyler, passer koefficienterne ikke mere, da hovedvægten nu ligger på
antallet og ikke på lige mange op- og nedgange.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. december 2023 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} H_2CrO_4\;+\;\underset{\textbf{fastholdes}}{\underbrace{{3\,CH_3C OOH}}}\;\longrightarrow \;Cr{^{3+}}\;+\;\underset{\textbf{fastholdes}}{\underbrace{{6\,C O_2}}}\;+\;3\,OH^- \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. december 2023 af mathon

Til føres ét \small H_2CrO_4 øges \small OH^- med 3.

Når det sker et stort antal gange, øges antal \small H betragteligt.

Da du véd, at det endelige antal \small H_2CrO_4 skal være 8,
efterprøves dette:


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. december 2023 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} 8\,H_2CrO_4\;+\;3\,CH_3C OOH\;\longrightarrow \;8\,Cr{^{3+}}\;+\;6\,C O_2\;+\;24\,OH^-\\\\ \qquad \; \; \; \; \begin{array}{c|c} \textbf{venstre}&\textbf{h\o jre}\\ H\textup{:}\quad 8\cdot 2+12=28&H\textup{:}\quad 24 \end{} \end{}

                                                                             De 24 \small H suppleres med \small 2\,H_2O

.

\small \small \begin{array}{lllllll} 8\,H_2CrO_4\;+\;3\,CH_3C OOH\;\longrightarrow \;8\,Cr{^{3+}}\;+\;6\,C O_2\;+\;24\,OH^-\;+\;2\,H_2O\\\\ \begin{array}{c|c} \textbf{venstre}&\textbf{h\o jre}\textup{:}\\ O\textup{:}\quad 8\cdot 4+6=38&O\textup{:}\quad 12+24+2=38 \end{} \end{}


Skriv et svar til: Balancere reaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.