Matematik

Brug for hjælp til de 3 sidste opgaver

20. januar kl. 16:11 af LillianHTX - Niveau: A-niveau

I opgave c, har jeg fundet stigningen, men det er faldningen jeg ikke kan finde. De 2 sidste er jeg helt forvirret over


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar kl. 16:38 af M2023

#0. Jeg indsætter en forkortet udgave af opgaven. Det er insulin, der indsprøjtes.

Vedhæftet fil:Blodsukker.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar kl. 18:20 af ringstedLC

c)

\begin{align*} \textup{Konc.}&:C(t) &&= 83+75\cdot \bigl(0.1^t-0.5^t\bigr) \;,\;0\leq t \\ \textup{Konc.-\ae ndring}&:C\,'(t) &&= 75\cdot \bigl(0.1^t\cdot \ln(0.1)-0.5^t\cdot\ln(0.5)\bigr) \\ \textup{Maks.\,"konc.-accel."}&:C\,''(t)=0 &&= \bigl(...\bigr)\Rightarrow t_0=...\\ \textup{Min.\,"konc.-accel."}&:C\,''\!\bigl(t<t_0\bigr)>0 &&\Rightarrow C\,'(t)\nearrow \;,\;0\leq t<t \\ &&&\Rightarrow C\,'(0)=C\,'_{maks} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar kl. 18:35 af ringstedLC

d)

\begin{align*} \textup{Asymptote}:y &= 83 \\ \textup{Asymptotisk\,v\ae rdi}\pm1\% &=83\cdot \bigl(\pm\,0.99\bigr)=\pm ... \\ 83\cdot \bigl(-\,0.99\bigr)\leq \;&C(t)\leq 83\cdot \bigl(+\,0.99\bigr) \\ \Rightarrow 0\leq t\leq ...\;\;&\,\vee \;\;t\geq ... \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar kl. 18:41 af ringstedLC

e)

\begin{align*} \textup{St\ae rkt\,ubehag}:C(t) &< 60 \\ \Rightarrow ...< &\;\;t< ... \end{align*}


Skriv et svar til: Brug for hjælp til de 3 sidste opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.