Matematik

I 2005 blev der anmeldt 47295 arbejdsulykker. I perioden efter 2005 faldt antallet af anmeldte arbejdsulykker med 1,7% om året. a) Indfør passende variable, og opstil en model, der beskriver udviklin

24. januar kl. 15:19 af DDSSOO - Niveau: C-niveau

Jeg er gået helt død i det her, nogle råd?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar kl. 15:33 af AMelev

Variable for eksempel
x = antal år efter 2005
f(x) = antal anmeldte arbejdsulykker

Da antallet falder med en fast procent per år, er der tale om en eksponentiel vækst, med vækstrate
r = -1.7% = -0.017
Model: f(x) = b·ax

Bestemmelse af b og a: Se formelsamling side 13 (58) inkl. figur.


Skriv et svar til: I 2005 blev der anmeldt 47295 arbejdsulykker. I perioden efter 2005 faldt antallet af anmeldte arbejdsulykker med 1,7% om året. a) Indfør passende variable, og opstil en model, der beskriver udviklin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.