Matematik

Hjælp

25. januar kl. 18:15 af Lalode - Niveau: A-niveau

Hej er der en som kan hjælpe mig med, hvordan man kommer fra udsagn (3) til (4)?

Vedhæftet fil: mat.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar kl. 19:27 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar kl. 19:33 af peter lind

b/2 i tælleren ganges på b/2 foran brøken og giver b2/4

tan(36º) = sin(36º)/cos(36º)  <=>    1/tan(36º) = cos(36º)/sin(36º)


Svar #3
25. januar kl. 20:31 af Lalode

Hvor kommer 1 fra ved: 1/tan(30)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. januar kl. 20:48 af ringstedLC

#2 tager den reciprokke værdi på begge sider:

\begin{align*} \tan (v) &= \frac{\sin(v)}{\cos(v)} \\ \frac{1}{\tan(v)} &= \frac{1}{\frac{\sin(v)}{\cos(v)}} \\\frac{1}{\tan(v)} &= \frac{\cos(v)}{\sin(v)} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. januar kl. 20:49 af peter lind

Når du ganger med b/2 fra tælleren på tallet foran brøken bliver der noget tibage og det er 1/tan(36º)


Svar #6
27. januar kl. 12:04 af Lalode

Jeg forstår ikke, hvordan man bare kan rykke b/2 nen fra tælleren, og erstatte den men 1?


Svar #7
27. januar kl. 12:26 af Lalode

Jeg har også problemer med at fide ud af hvordan jeg kommer fra (4) til (5), er der en som kan hjælpe mig påvej?

Vedhæftet fil:Matematikk.png

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. januar kl. 12:43 af ringstedLC

#6

\begin{align*} a\cdot \frac{1}{b} &= \frac{a}{b}\quad\Leftrightarrow \quad \frac{\frac{a}{a}}{b}=a\cdot \frac{1}{b} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. januar kl. 12:44 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. januar kl. 01:50 af ringstedLC

NB. Dårlig titel!

Vedhæftet fil:_0.png

Brugbart svar (0)

Svar #11
29. januar kl. 01:51 af ringstedLC

#5

\begin{align*} \tan(v) &= \frac{\frac{b}{2}}{h}=\frac{\sin(v)}{\cos(v)}\Rightarrow h=(...) \\ A_\Delta &= \frac{1}{2}\cdot h\cdot b \\ A_{pol}=5\cdot A_\Delta &= \frac{1}{4}\cdot 5\cdot b^2\cdot \frac{\cos(v)}{\sin(v)} \end{align*}


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.