Fysik

hjælp

28. februar kl. 16:18 af siff05 - Niveau: B-niveau

jeg har et spørgsmål der lyder således 

``hvor lang tid tager nedbremsning på et ru underlag´´

jeg har formel der hedder- S= S0+V0*t1/2*a*t^2

jeg har fået af vide at jeg skal isolere t fra den overstånde formel, men hvordan finder man t

opgaven er linket 

Vedhæftet fil: FYS A 1C NR 17.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar kl. 16:47 af peter lind

Jeg går ud fra at det er opgave D.

Du skal løse andengradsligningen. Det giver 2 løsninger; men den ene kan tydeligvis ikke bruges.

NB Giv dine forespørgsler en sigende titel. Det kunne for eksempel ger være gnidning på et skråplan


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. februar kl. 01:21 af ringstedLC

#1 Opgaven nævner ikke noget om et skråplan!

#0 Eksempel på overskrift: "Friktion af en klods" el. lign.

Skriv også gerne, hvad du har fået af resultater i de foregående opgaver.

A)

\begin{align*} F_{gnid}=\mu \,F_n &= \mu \,m\,g \\&= 0.45\cdot 8.00\,\textup{kg}\cdot 9.82\,\textup{m\,s}^{-2} \\ &= 3.60\,\textup{kg}\cdot 9.82\,\textup{N\,kg}^{-1} \\ F_{gnid} &= 35.4\,\textup{N} \end{align*}

B)

\begin{align*} m\,a=-F_{gnid} &= -\mu\,m\,g \\a &= -\mu\,g \\ a &= -0.45\cdot 9.82\,\textup{m\,s}^{-2}=-4.4\,\textup{m\,s}^{-2} \end{align*}

C)

\begin{align*}v^2-{v_0}^2 &= 2\,a\cdot \bigl(s-s_0) \\ s &= -\frac{{v_0}^2}{2\,a} &&,\;s_0=0 \;,\;v=0 \\ &= -\,\frac{{v_0}^2}{2\cdot (-\mu\,g)} \\ s &= \frac{\bigl( 5.00\,\textup{m\,s}^{-1} \bigr )^2}{2\cdot 0.45\cdot 9.82\,\textup{m\,s}^{-2}} =2.8\,\textup{m} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. februar kl. 01:21 af ringstedLC

D) Hvis denne formel skal anvendes:

\begin{align*} s &= s_0+v_0\cdot t\;{\color{Red} +}\;\tfrac{1}{2}\,a\cdot t^2 \\ 0 &= \tfrac{1}{2}\,a\cdot t^2+v_0\cdot t-s \;,\;s_0=0 \\ 0 &= a\cdot t^2+2\,v_0\cdot t-2\,s \\ t &= \frac{-2\,v_0\pm \sqrt{\bigl(2\,v_0\bigr)^2-4\,a\cdot (-2\,s)}}{2\,a} \end{align*}

Der kan reduceres til:

\begin{align*} t &= \frac{-v_0\pm \sqrt{{v_0}^2+2\,a\,s}}{a} \\ &= \frac{-v_0\pm \sqrt{{v_0}^2+2\,a\bigl(-\frac{{v_0}^2}{2\,a}\bigr)}}{a} &&,\; s=-\frac{{v_0}^2}{2\,a}\quad \textup{Se C)} \\ &= \frac{-v_0}{a}= \frac{-v_0}{-\mu\,g} &&,\; \textup{Se B)} \\ t &= \frac{v_0}{\mu\,g} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. februar kl. 01:22 af ringstedLC

D) Alternativt:

\begin{align*} \textup{Sluthastigheden}:v=0 &= a\,t+v_0&& (\textup{en anden af bev\ae gelsesligningerne}) \\ -v_0 &= a\,t \\ t &= \frac{-v_0}{a}=\frac{v_0}{\mu\,g} \end{align*}


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.