Matematik

volumen af kugle

19. marts kl. 17:11 af SkolleNørd - Niveau: C-niveau

Nogle derviohjælpe. Jeg forstårikke hvordan radiussen skal findes med de tildelte informationer.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts kl. 17:23 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. marts kl. 17:27 af peter lind

1. sæt de to udtryk lig hinanden

2. forkort med 4π

3. forlæng med 3


Svar #3
19. marts kl. 17:39 af SkolleNørd

#2
1. sæt de to udtryk lig hinanden

2. forkort med 4p

3. forlæng med 3



Hvad menes der med “forkort med 4pi” og “forlæng med 3”? Kan du evt vise hvad du mener?

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. marts kl. 18:00 af peter lind

Divider med 4π på begge sider af lighedstegnet

gang med 3 på begge sider af lighedstegnet

altså

4πx = 4πy  <=> x=y

x/3 = y/3  <=> 3*x/3 = 3*y/3  <=> x=y


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. marts kl. 20:49 af ringstedLC

\begin{align*} V &= \tfrac{4}{3}\,\pi\,r^3 \\ \tfrac{32}{3}\,\pi=\tfrac{8}{3}\cdot 4\,\pi &= \tfrac{1}{3}\cdot 4\,\pi\,r^3 \\ \tfrac{8}{3} &= \tfrac{1}{3}\,r^3 \\ \tfrac{8\,\cdot\,3}{3} &= r^3 \\ r &= \sqrt[3] 8 =...\end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. marts kl. 23:20 af SuneChr

Alternativt:
For at isolere r3 i
V = /3·r3
ganges med den omvendte, 3/ på begge sider af lighedstegnet.


Skriv et svar til: volumen af kugle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.