Fysik

Drejningsmomentet af en mortor

20. marts kl. 13:01 af MagnusPins - Niveau: B-niveau

Hej, jeg bad ChatGPT om hjælp til at finde en formel til beregning af drejningsmomentet. Derefter viste jeg formlen til min fysiklærer for at se, om han kendte den. Det gjorde han ikke, men han kunne forstå, hvordan svaret blev angivet i Nm. Jeg vil gerne spørge jer, om I kender formlen, og i så fald om I kan give mig navnet på den eller et link til, hvor man kan finde den.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts kl. 21:27 af Eksperimentalfysikeren

Det er en omskrivning af

P=2\cdot \pi\cdot n\cdot \tau,

hvor P er motorens effekt, n er omdrejningstallet i omdrejninger pr sekund, og τ er kraftmomentet.

Den svarer til P = v·F for en lineær bevægelse.

Formlen er på en form, som ingeniører godt kan lide, mens fysikere ofte vil bruge:

P=\omega \cdot \tau

hvor ω = 2·π·n kaldes vinkelhastigheden.


Svar #2
21. marts kl. 09:47 af MagnusPins

Okay, mange tak


Skriv et svar til: Drejningsmomentet af en mortor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.