Matematik

Binomalfordeling

10. april kl. 18:25 af lauraschus - Niveau: B-niveau

Nedenstående tabel viser sandsynlighedsfordelingen for en stokastisk variabel X.

         t |  0  |  2  | 4  |  6   |    8  |    10

P(X=t) | 0,05 | a | a |   a   I 0,25 | 0,10

a)Bestem tallet a. 

b)Bestem middelværdien  μ for X

c) Bestem P(X  ≤  μ ) 

Hvordan gør jeg det uden hjælpemidler?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april kl. 18:54 af Martin2Holte

Summen af alle P skal være 1,0
A) a=(1-0,05-0,25-0,1)/3=0,2
B) Middelværdien er 10/2= 5
C) 0,05+0.2+0,2=0,45

Svar #2
10. april kl. 19:37 af lauraschus

Mange tak!

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april kl. 16:36 af AMelev

#0

Ad a) Se din formelsamling side 27 (149) & (150)
?0.05 + a + a + a + 0.25 + 0.10 = 1 ⇔ 3a + 0.40 = 1 ⇔ 3a = 0.60 ⇔ a = 0.20

Ad b) Se din formelsamling side 28 (157) & (159) 
Middelværdien er μ = 2a + 4a + 6a + 8·0.25 + 10·0.10 0 = 12a + 2 +1 = 12·0.20 + 3 = 5.4

Ad c) De X-værdier, der er mindre end eller lig med μ = 5.4 er 0, 2 og 4, så
? P(X ≤ μ) = P(X = 0) + P(X = 2) + P(X = 4) = ....


Skriv et svar til: Binomalfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.