Spansk

Ejefald på spansk?

21. april 2011 af Terbest (Slettet)

Hvordan danner man genitiv (ejefald) på spansk??

jeg vil gerne have en forklaring og det ville være godt med nogle spanske sætninger hvor der bliver dannet ejefald,

så kan jeg bedre forstå det?


Brugbart svar (4)

Svar #1
21. april 2011 af yazar (Slettet)

 Genitiv på spansk dannes ved at man istedet for det danske ejefalds "s" bruger "de" samt bytter om således at der bliver ejet står først i modsætning til dansk.

Fx:

Drengens cykel bliver til la bicicleta del chico. Du skal være opmærksom på, at man har en bestemt artikel både for drengen og cyklen.

Et andet eksempel kunne være farens pibe som så bliver til la pipa del padre. 

Du er velkommen til at skrive hvis du har yderligere spørgsmål.


Brugbart svar (3)

Svar #2
21. april 2011 af jbmm (Slettet)

Tilføjelse til svar #1:
Genitiv/ejefald dannes på spansk med 'de + artikel' (del/de la/de los/de las) ligesom på engelsk 'of-genitiv':

mandens hat = hatten af manden = el sombrero del hombre
mændenes hatte = hattene af mændene = los sombreros de los hombres
husets dør = døren af huset = la puerta de la casa
husenes farve = farven af husene = el color de las casas


Skriv et svar til: Ejefald på spansk?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.