Spansk

Spansk resume til eksamen

11. juni 2023 af missetat2 - Niveau: A-niveau

Hej er der nogle der ville kunne hjælpe med og lave et resume af en tekst jeg har oversat fra spansk til dansk og så kan hjælpe med og lave et resume på spansk til selve teksten?

tekst:

 Ildfesten - det nye år starter i sommer

Spanierne fejrer årets korteste nat. Med fyrværkeri og bål som tændes på gaden eller på stranden. Det er en fest med mange traditioner og ritualer.

Det er sent, næsten midnat, men alle er på gaden. Selv de mindste børn kaster fyrværkeri Raketter lyser himlen op. På stranden bliver der tændt bål. Det lugter af krudt og røg. Det er san juans nat.

San Juan er årets korteste nat og spanierne fejrer det ligesom nytårsaften i Danmark, Med fyrværkeri, fester der vare til daggry og løfter eller ønsker for det nye år. Forskellen er, at da det normalt er varmt, sker alt på gaden eller i kystbyerne eller på stranden.

Joan Maceo og hans venner fejrer San Juan omkring et bål på sandet  meget tæt på havet. De kender hinanden fra gymnasiet og det er kun et par dage siden de afsluttede deres år på skolen.

"Et helt år i at studere hårdt. Vi trænger til en lille fest. Desuden er en god  San Juan aften den bedste måde at starte sommeren på”, konto Joan.

Sommeren er en periode, der er meget speciel i Spanien. Især for de unge. Ferien varer mellem 2 eller 3 måneder. Det er varmt. Du tager til stranden eller på vandretur med vennerne. Og til fester og mødes, hvem ved dit livs pige eller dreng- eller ihvertfald for en stund.

Så vender “virkeligheden” af studier eller arbejde tilbage i løbet af efteråret, vinteren og foråret. Men under San Juan er der kun sommer. Derfor er det så vigtigt en fest og med så mange traditioner.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2023 af Moderatoren

Hvilke problemer har du med at lave et resume?


Skriv et svar til: Spansk resume til eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.