Spansk

Bøjning af tillægsord på spansk

30. august 2011 af SALMON (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej. 

Sidder og skal aflevere en oversættelse i morgen, hvor jeg skal gradbøje tillægsord. Jeg har prøvet at google det, men uden held. 

Mit spørgsmål er: er der en som kort kan forklare de grammatiske regler for gradbøjning af tillægsord?

På forhånd virkeligt mange tak. :-)


Brugbart svar (3)

Svar #1
30. august 2011 af jbmm (Slettet)

Den regelmæssige gradbøjning af adjektiver/tillægsord er ved at foranstille más i komparativ (2. grad) og el/la/los/las más i superlativ (3. grad):

bonito - más bonito - el más bonito (la más bonita/los más bonitos/las más bonitas)

den er pæn = es bonito
den er pænere = es más bonito
den er pænest = es el más bonito

de er pæne = son bonitos
de er pænere = son más bonitos
de er pænest = son los más bonitos

Bemærk at grande/pequeño/bueno/malo alle bøjes UREGELMÆSSIGT


Svar #2
30. august 2011 af SALMON (Slettet)

 Mange tak! 

Tror jeg forstår det nu. 

Hvad så med de uregelmæssige? 


Brugbart svar (2)

Svar #3
30. august 2011 af munequita (Slettet)

her er nogle af de uregelmæssige:

stor grande større/ældre más grande/ mayor størst/ældst el/la más grande/mayor
lille pequeño mindre/yngre menor mindst el /la menor
gammel viejo/a ældre más viejoa ældst el/la más viejo/a
høj alto højere más alto/a højest el/la más alto/a
god/rar bueno rarere más bueno/a rarest el/la más bueno/a
god bueno/a bedre mejor  bedst el/la mejor
dårlig/ond malo ondere más malo/a ondest el/la más malo/a
dårlig malo/a værre peor  værst el/la peor

....har i ingen grammatikbog?


Skriv et svar til: Bøjning af tillægsord på spansk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.