Spansk

TACONES LEJARNOS

31. maj 2005 af sillyho (Slettet)
kUNNE VIRKELIG GODT BRUGE NOGLE GODE RÅD, INFO- OM TEMA, FORFATTER, PERSONER OSV. SKAL TIL EKSAMEN PÅ FREDAG OG ER HELT BLANK!!

jEG ER PÅ MSN: [email protected]

Krydser fingre for lidt hjælp! Al slags faktisk

Brugbart svar (1)

Svar #1
31. maj 2005 af Duffy

http://www.allmovie.com/cg/avg.dll?p=avg&sql=1:22373~C

Svar #2
31. maj 2005 af sillyho (Slettet)

MANGE TAK duffy :-) Sødt af dig...

Kunne ikke rigtig få noget ud af hjemmesiden, er det bare mig der er et inkompetent fæ eller hvad?

Brugbart svar (1)

Svar #3
31. maj 2005 af Duffy

Tacones Lejanos = High Heels = Høje hæle.


Det eneste ser står er:

"Written and directed by Spanish filmmaker Pedro Almódovar, Tacones Lejanos is a murder mystery centering on flamboyant actress Becky del Paramo (Marisa Paredes) and her daughter Rebecca (Victoria Abril), a television anchorwoman. After being estranged for 15 years, Becky re-enters Rebecca's life when she comes to perform a concert. Rebecca, she finds, is now married to one of Becky's ex-lovers, Judge (Miguel Bose). As the mother and daughter begin making up for lost time, Judge suddenly turns up dead. Unfortunately, which of the ladies is responsible for the murder remains unclear, even after one of them confesses. Released in the U.S. under the title High Heels, Tacones Lejanos was nominated for several Goya Awards as well as the Best Foreign Language Film at the 1992 Golden Globes. — "

Jeg ved ikke om det var det du spurgte om?



Duffy

Brugbart svar (1)

Svar #4
31. maj 2005 af Duffy

Her er lidt mere:


High Heels [1991]


--------------------------------------------------------------------------------


Synopsis

The daughter of a singing star does very well for herself by marrying a rich TV executive, who just happens to be her mother's old lover. Spanish dialogue with subtitles. Thriller.




--------------------------------------------------------------------------------
Reviews

Like all great Almodovar movies, traditional gender roles
are subverted in 'High Heels'. In fact for WASP suburbanite
America, much of this plot would seem like an episode of
Jerry Springer. Mother abandons daughter for singing career,
daughter marries mother's former lover, mother continues to
have affair with son-in-law while daughter becomes pregnant
through a night of passion with a drag queen. How ironic it
is then that Almodovar takes much of his influence for this
movie from Douglas Sirk. A director noted for his melodramas
about late 50's/early 60's family life amongst WASP
suburanites in America. In fact this meshing of a traditional
film genre with more modern edgy characters has even been given
a name - an Almodrama -.

The title 'High Heels' refers to the time when Rebecca was a child and couldn't sleep until she heard the high heels of her mother click-clacking her way home from work outside her bedroom window. Despite being abandoned by her mother, Rebecca never lets go of her love for her and tries all her life to be as 'good' as her in her life and in her loves.

While this movie was critically panned by many critics both in Spain and abroad, 'High Heels' went on to become the then, second highest-grossing film in Spanish history, ('Women On The Verge Of A Nervous Breakdown' being the first!)







This film from Almodovar's first years, already shows the dark,
complicated and sarcastic side which has made Almodovar so famous.
On the other hand, Victoria Abril shines like no one has seen her
before. Good film to watch and certainly very entertaining.
Who does not love Almodovar?




Duffy

Brugbart svar (1)

Svar #5
31. maj 2005 af Kathrine_m (Slettet)

el juez = Letal

Moderen: ikke typisk på denne tid, forlader sit barn. Francos tid ej normalt. Derefter kan du komme lidt ind på tden uden Franco. Tror censor bliver glad, hvis du kan lidt om Spaniens historie.

Det var lige det, jeg kunne huske. Undskyld jeg ikke kan hjælpe mere.

Brugbart svar (1)

Svar #6
31. maj 2005 af Cat86 (Slettet)

Hej!
Den hedder tacones lejanos fordi Rebeca, da hun var lille, ikke kunne falde i søvn før hun hørte moderens høje hæle..
-Er godt at kunne!

Desuden: Man kan ikke blive skilt på Francos tid, derfor slår Rebeca Manolo ihjel.

Håber det hjalp på det.

Skriv et svar til: TACONES LEJARNOS

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.