Spansk

Spansk oversættelse med Datid

20. november 2011 af Ch1992 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg skal oversætte denne sætning:

"Da mine forældre blev skilt, var jeg kun 10 år gammel. Jeg sagde til dem at det ville blive forfædeligt for mig."

Det er datiden, jeg har problemer med. 

divorciarse = Jeg har ingen anelse. Men jeg vil gætte præteritum, for har en eller anden ide om at da får det til at være en afsluttet datid.

tiene = Præteritum - fordi, jeg tror, det er en punkthandling, men det kunne vel også være en beskrivelse s;

hablar = imperfektum - fordi det er direkte tale.


Jeg forstår virkelig ikke datid på spansk. Så håber der er nogen der kan hjælpe mig med det her? 


Brugbart svar (2)

Svar #1
20. november 2011 af jbmm (Slettet)

divorciarse = Jeg har ingen anelse. Men jeg vil gætte præteritum, for har en eller anden ide om at da får det til at være en afsluttet datid.
Ja, det skal være præteritum, da det drejer sig om en afsluttet handling (de blev jo kun gift én gang):
da de blev gift = cuando se casaron

tiene = Præteritum - fordi, jeg tror, det er en punkthandling, men det kunne vel også være en beskrivelse s;
jeg var kun 10 år gammel (her er der hverken begyndelse eller afslutning blot en konstatering, imperfektum):
cuando tenía 10 años

hablar = imperfektum - fordi det er direkte tale.Nej
Jeg sagde til dem (noget nyt indtræder, og afsluttes straks, derfor pretæritum):
jeg sagde til dem = les dije
sige = decir

hablar = tale

 


Svar #2
21. november 2011 af Ch1992 (Slettet)

I min grammatikbog står der at når det er indirekte tale, så skal det være imperfektum. 


Brugbart svar (2)

Svar #3
21. november 2011 af jbmm (Slettet)

Ja, men der er jo ingen datid i den indirekte tale i denne sætning, men den indeholder en konditionalis, som ikke har noget med datid (imperfektum/pretæritum) at gøre.

Du ved da vist ikke hvad indirekte tale er!!

Få din lærer til at forklare dig, hvad indirekte tale er.


Skriv et svar til: Spansk oversættelse med Datid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.