Spansk

Spanske stedord

22. november 2011 af M2F (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har aldrig forstået de spanske stedord, men jeg håber at nogen vil hjælpe,og evt oversætte :) Selvfølgelig med en forklaring så jeg ved det til næste gang.

 

1. Hendes far støtter hende og siger at han ikke vil tvinge hende til noget.

2. Han siger desuden at hun kan bestemme, om hun vil have shorts på ....

 

Mange tak på forhånd !


Brugbart svar (2)

Svar #1
22. november 2011 af jbmm (Slettet)

han (=él) og hun (=ella) udelades normalt som grundled, da verbets bøjning fortæller hvilket person det drejer sig om, men disse kan medtages ved misforståelse eller ved fremhævelse af en person.

su/sus = hans/hendes/dens/dets/deres/Deres
men "de ella" (=hendes) kan tilføjes ved misfortåelser

la = hende (direkte objekt), men kan fremhæves ved at  tilføje 'a ella'

1. El/su padre de ella la apoya y (él) dice que no quiere forzarla (a ella) a hacer algo
2. Además él dice que ella puede decidir si quiere llevar pantalones cortos


Brugbart svar (2)

Svar #2
22. november 2011 af Tru-life (Slettet)

Du skal slå op i en grammatik under bundne personlige pronominer.
http://spanskgrammatik.dk/pron_pers_bundne.shtml

Det første 'hendes' er et possessivt pronomin/ejestedord.
http://spanskgrammatik.dk/pron_poss.shtml


Skriv et svar til: Spanske stedord

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.