Spansk

hensynsled/grundled

10. januar 2012 af 230777 (Slettet)

Er der en der kan hjælpe mig med hensynsled og grundled - skal til spansk prøve, og roder rundt i dette


Brugbart svar (2)

Svar #1
11. januar 2012 af jbmm (Slettet)

Her er et eksempel:

jeg giver ham en bog

1. udsagnsled findes ved at foranstille 'jeg/han' = giver
2. grundled findes ved at spørge 'hvem/hvad + udsagnsled' (hvem giver?) = jeg
3. genstandsled findes ved at spørge 'hvem/hvad + udsagnsled og grundled' (hvad giver jeg?) = en bog
4. hensynsled findes ved at spørge 'til hvem + udsagnsled/grundled/genstandsled' (til hvem giver jeg bogen?) = ham


Skriv et svar til: hensynsled/grundled

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.