Spansk
Allan Sim !
23. juni 2005 af
faeces (Slettet)
Allan Sim !
Jeg gå på VUC aftenskole på et spanskhold der
hedder Spansk fortsættersprog høj-niveau.
Som jeg kan se det er der 3 niveauer:
Spansk begyndersprog = niv. C
Spansk begyndersprog høj-niveau = niv. B
Spansk fortsættersprog høj-niveau = niv. A
Jeg har et spørgsmål til dig angående skriftlig
eksamen:
Kan det passe at der nu er en begrænsning på hvor
mange ord man må skrive til eksamen?
For jeg kan se at der er en pige som
har været til eksamen i en stil med "begrænsninger".
Hun skriver at der her til eksamen i spansk niveau A(?) i
juni 2005 var en begrænsning på antallet af
ord man måtte aflevere - og ikke det som jeg har øvet hele
året i de afleveringer jeg lavede. Her stod der fx "skriv minimum
60 / 120 ord"
i de "små", og "skriv minimum 200 ord..." i
spørgsmålene til de "store".
I følge hende så hed hendes eksamens-stil "ANITA".
Her er et uddrag af hendes kommentar:
"Jeg ved ikke om det var anderledes førhen, men vi har
kun x antal ord at gøre godt med..
B-opgaven skal være to besvarelser på 40-60 ord hver
eller én stor på 80-120 ord, og hvem kan skrive en
besvarelse på så få ord?
Det samme gælder "den frie opgave" (c) som kun må være
på 150...! "
Kan det virkelig passe?
Der er måske forskellige stil-typer alt efter om
man er STX'er , HTX'er, HHX'er, HF'er eller VUC'er???!
Hilsen
faeces
PS - Hvilket niveau hører eksamens-stilen "ANITA" til?
Jeg har prøvet at checke med UVM.DK , men her er intet at
se.
Jeg gå på VUC aftenskole på et spanskhold der
hedder Spansk fortsættersprog høj-niveau.
Som jeg kan se det er der 3 niveauer:
Spansk begyndersprog = niv. C
Spansk begyndersprog høj-niveau = niv. B
Spansk fortsættersprog høj-niveau = niv. A
Jeg har et spørgsmål til dig angående skriftlig
eksamen:
Kan det passe at der nu er en begrænsning på hvor
mange ord man må skrive til eksamen?
For jeg kan se at der er en pige som
har været til eksamen i en stil med "begrænsninger".
Hun skriver at der her til eksamen i spansk niveau A(?) i
juni 2005 var en begrænsning på antallet af
ord man måtte aflevere - og ikke det som jeg har øvet hele
året i de afleveringer jeg lavede. Her stod der fx "skriv minimum
60 / 120 ord"
i de "små", og "skriv minimum 200 ord..." i
spørgsmålene til de "store".
I følge hende så hed hendes eksamens-stil "ANITA".
Her er et uddrag af hendes kommentar:
"Jeg ved ikke om det var anderledes førhen, men vi har
kun x antal ord at gøre godt med..
B-opgaven skal være to besvarelser på 40-60 ord hver
eller én stor på 80-120 ord, og hvem kan skrive en
besvarelse på så få ord?
Det samme gælder "den frie opgave" (c) som kun må være
på 150...! "
Kan det virkelig passe?
Der er måske forskellige stil-typer alt efter om
man er STX'er , HTX'er, HHX'er, HF'er eller VUC'er???!
Hilsen
faeces
PS - Hvilket niveau hører eksamens-stilen "ANITA" til?
Jeg har prøvet at checke med UVM.DK , men her er intet at
se.
Svar #1
23. juni 2005 af allan_sim
#0.
Det kan jeg ikke svare dig på. I den gamle bekendtgørelse for gymnasiet og hf opereres der kun med spansk som begyndersprog, og jeg kender ikke til de konkrete krav ved skriftlig eksamen. Mit bedste råd må være at spørge din spansklærer.
Generelt er VUC hf-eksamen, og derfor læses der efter hf-bekendtgørelsen. Nogle af de skriftlige eksaminer er de samme som stx (begge uddannelser er almengymnasiale). HTX og HHX er derimod andre systemer (de er erhvervsgymnasiale), så der er andre eksaminer.
Det kan jeg ikke svare dig på. I den gamle bekendtgørelse for gymnasiet og hf opereres der kun med spansk som begyndersprog, og jeg kender ikke til de konkrete krav ved skriftlig eksamen. Mit bedste råd må være at spørge din spansklærer.
Generelt er VUC hf-eksamen, og derfor læses der efter hf-bekendtgørelsen. Nogle af de skriftlige eksaminer er de samme som stx (begge uddannelser er almengymnasiale). HTX og HHX er derimod andre systemer (de er erhvervsgymnasiale), så der er andre eksaminer.
Svar #2
23. juni 2005 af faeces (Slettet)
Tak for svaret, Allan. Du er som altid venligheden selv. Må alt godt følge dig. :D
Hilsen
faeces
Hilsen
faeces
Skriv et svar til: Allan Sim !
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
