Spansk

Tidsangivelser på spansk

26. februar 2012 af Mettelong (Slettet)

 

Hej :-)
Jeg er lidt i tvivl hvordan man bøjer ordene, når man angiver tidspunkter.

f.eks. "Klokken halv 6 laver Mads lektier" (estudiar)
"Klokken to går Mads i skole"
"Klokken kvart over 10 ser Mads fjernsyn" (ved det hedder mirar televisión, men ikke hvordan det bøjes korrekt)

Er der nogen der kan forklare mig det lidt?


Brugbart svar (2)

Svar #1
27. februar 2012 af jbmm (Slettet)

Her er lidt hjælp:

klokken (talord) = a las (talord) (Undtagen: kl. et = a la una)
klokken er (talord) = son las (talord) (Undtagen: klokken er et = es la una)

Verberne bøjes som normalt i person og tal

"Klokken halv 6 laver Mads lektier" = a las seis Mads estudia

"la televisión" bøjes IKKE, så resten må du selv finde ud af, da det er ganske simpelt


Skriv et svar til: Tidsangivelser på spansk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.