Billedkunst

det ygldne snit

06. marts 2012 af erdu (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan finder man det gyldne snit`?

 

tak


Brugbart svar (2)

Svar #1
06. marts 2012 af Capion1

Forholdet er

(√5 - 1) / 2     til    (3 - √5) / 2           (Gyldne snit)

som

1,6180  til   1

F.eks. en billedramme, som er   1 X 1,6180  og alle multipla heraf.


Svar #2
06. marts 2012 af erdu (Slettet)

Fatter 0


Brugbart svar (2)

Svar #3
06. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

To positive størrelser a og b forholder sig i det gyldne snit, hvis deres sum forholder sig til den større, som den større til den mindre, dvs hvis

(a+b) / a = a / b .

Sætter man b = 1, gælder der da

a+1 = a2 ,

der har den positive rod

a = (1+√5)/2 ≈ 1,61803 , der kaldes det gyldne snit og betegnes med symbolet φ .


Brugbart svar (2)

Svar #4
07. marts 2012 af imsocoollike (Slettet)

#1 , #3
Nu blev der vel egentligt helt konkret spurgt om, hvordan man FINDER det gyldne snit.. Ikke hvordan man UDREGNER det/ finder det på matematisk vis (taget i betragtning af, at det desuden er postet under "Billedkunst").. 

#0
Hvis det bare er billedkunst på lavt niveau, kan man godt sige, at det gyldne snit ligger ca. 1/3 inde i billedet.. således at der forekommer 2 lodrette og 2 vertikale linjer. Altså sådan hér: http://www.thephotographer.dk/Teknik/Foto_Teknik_Billeder/Gyldnesnit2.jpg

Tag evt. en Google-søgning på det... ;)


Brugbart svar (2)

Svar #5
07. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Så det gyldne snit ligger inde i et billede??

Udtrykket "det gyldne snit" relaterer til opgaven med at dele et forelagt liniestykke (a+b) i to stykker, a og b, hvis længder forholder sig som anført i #1.

Du taler om "2 lodrette og 2 vertikale linjer"? Hvorledes adskiller de sig fra hinanden?


Brugbart svar (3)

Svar #6
07. marts 2012 af SuneChr

# 4     Et A4 ark papir er tilnærmelsesvis skåret efter det gyldne snits princip.

 

Vedhæftet fil:SP SECC 0703122326.PNG

Brugbart svar (2)

Svar #7
08. marts 2012 af SuneChr

Uendeligheden tiltrækker.

Vedhæftet.

Vedhæftet fil:SP SECC 0803120028.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #8
26. maj 2012 af NordicGoddess (Slettet)

I billedkunst er det gyldne snit 38% inde i billedet fra siderne


Skriv et svar til: det ygldne snit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.