Billedkunst

Madonna Litta - budskab

14. april 2012 af hurlumhey (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg sidder med et billede af Leonardo da Vinci. Billedet hedder "Madonna Litta". Jeg har analyseret billedet, men har svært ved at komme frem til en fortolkning/budskab. Måske nogle af jer kan hjælpe mig?

- I kan søge 'Madonna Litta' på google, så kommer billedet frem.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (3)

Svar #1
15. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

Det forestiller Maria med Jesus.

Jeg har to tolkninger:

1. Maria ser smuk og begavet ud, mens Jesus ser dum og hæslig ud. Måske et skjult Da vinci budskab om, at bag hver stor mand er en større kvinde. Måske er det ligefrem Maria der er den vigtige Guds udvalgte person og ikke jesus. Bemærk den manglende glorie om jesus' hovede. Et ukristeligt budskab på den tid. Kan perspektiveres til Dan Brown's - Da Vinci mysteriet, hvor også kvinden er omdrejningspunktet.

2. Vinduernes kant er i forkert perspektiv. Helt sikkert ikke en tilfældighed eller fejl fra en mester i perspektivtegning. Dette kan måske symbolisere; enten at det er noget unaturligt tilsat/virtuelt/konstrueret eller at det er en drøm. Måske ønsker Da vinci ligefrem her, med et skjult budskab, at symbolisere, at historen om Jesus (eller dele af den) er en drøm - altså pure opspind.

 

Andre budskaber : mand/kvinde, jord/himmel, venstre/højre, tallet 2.


Skriv et svar til: Madonna Litta - budskab

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.