Spansk

Hjælp til oversættelse af spansk.

22. april 2012 af Malum (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Her er det, som jeg skal oversætte samt min oversættelse.

Dansk version:

Den lille Rødhætte er lille og meget køn. Hun har en stor familie og en dag skal hun hjælpe sin mor. Hun skal besøge sin bedstemor og hun er nødt til at bringe hende en kurv med brød og smør.  Hun ved ikke at ulve er farlige og hun taler med hr. Ulv i skoven. Men ulven er meget flink og giver hende et tyggegummi. Pigen kan meget godt lide ulven og de stikker af på motorcykel.

Oversat til spansk:

La Caperucita Roja es pequeño y muy hermosa. Tiene una familia grande,  y un día va a ayudar su madre. Va a visitar su abuele, y tiene que traerla una cesta con bollo y mantequilla. No sabe que lobos estan peligroso, y habla con señor Lobo en el bosque. Pero el lobo es muy hábil y da ella un chicle. El chica le gusta mucho el lobo y escapen del motocicleta.

 

På forhånd tak for hjælpen, og fortsat god dag. :)


Brugbart svar (3)

Svar #1
22. april 2012 af Tru-life (Slettet)

La Caperucita Roja es pequeña y muy hermosa. Tiene una familia grande y un día va a ayudar a su madre. Va a visitar su abuela y tiene que traerle una cesta con bollo pan y mantequilla. No sabe que los lobos estan sean peligrosos y habla con el señor Lobo en el bosque. Pero el lobo es muy hábil amable y le da a ella un chicle. A El la chica le gusta mucho el lobo y escaparse se largan del en motocicleta.


Brugbart svar (3)

Svar #2
22. april 2012 af jbmm (Slettet)

Tilføjelse:

"og hun giver hende noget" = 'hende' er indirekte objekt/hensynsled og 'noget' er direkte objekt/genstandsled,
og 'hende' (=til hende) som hensynsled er "le" foranstillet bøjet verbum (y le da (a ella) un chicle)
"le" er her obligatorisk, men  "a ella" kan tilføjes som forstærkende udvidelse af "le"

Det samme er tilfældet med "bringe hende noget", hensynsleddet er "le" som her placeres efter og sammen med infinitiv "traerle" (tiene que traerle una cesta)

le = hensynsled både i hankøn og hunkøn (ham/hende)
la = genstandsled i hunkøn (hende)


Svar #3
23. april 2012 af Malum (Slettet)

I skal begge to have mange tak for hjælpen. :)


Skriv et svar til: Hjælp til oversættelse af spansk.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.