Spansk

Perfectum, Imperfectum m.m.

18. juni 2012 af MrEr (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg forstår ikke forskellen på, Perfectum, Imperfectum, plusquamperfectum og præteritum,

Er der en venlig sjæl der vil forklare? og måske med nogle eksempler, har en eksamen torsdag :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. juni 2012 af jbmm (Slettet)

Hvis du ikke har lært at kende forskel på disse tider i årets (evt. flere års) forløb, er det for sent at lære det nu 2 dage før en eksamen, og din karakter vil blive derefter - dovne elever straffes til eksamen!!

Læs evt. her:
http://spanish.about.com/od/verbtenses/a/verbtenses.htm
 


Svar #2
18. juni 2012 af MrEr (Slettet)

Det er kun b niveau eksamen, det er faktis slet ikke nødvendigt .. Derudover vil jeg sige du ikke skal dømme mig, du kender mig ikke eller noget! Du kan ikke komme her og kalde mig doven, du har ingen idé om hvor meget tid jeg har brugt på mit spansk!!  Jeg ved i forvejen at ;

Perfektum er noget som er sket
Plusquamperfektum er noget som havde sket, 
Imperfektum er uafsluttet datid
Perfektum er afsluttet datid,

 

Forstår blot ikke forskellen på hvad "noget som er sket" og "havde sket" er ..
Og hvad afsluttet datid er? det skal ikke være en lang forkaring, bare kort og godt så jeg kommer i tanke om det igen..
Hvis du ikke vil være konstruktiv vil jeg hellere have du ikke svare på tråden for svaret før føler ikke var særlig pænt sagt..


Brugbart svar (2)

Svar #3
18. juni 2012 af jbmm (Slettet)

Du kan jo bare spørge mere specifikt, dit spørgsmål var jo som om du ingen forstand havde på de forskellige tider. Jeg er lidt hård her til eksamen, da jeg ved at mange til daglig kun bruger Google-translate, og derfor har de ikke lært en pind.

Imperfektum er uafsluttet datid (ex: plejede at gøre noget; beskrivende: hun var smuk, m.fl.)
Pretæritum er afsluttet datid (ex: han døde, eller noget nyt indtræder: han kom ind i stuen, m.fl.)
Perfektum er 'før nutid' (ex: han har spist, han er gået)
Pluskvamperfektum er 'før datid' (ex: han havde spist, han var gået)

Dansk danner 'før-tider' med både har/havde og er/var, medens spansk kun anvender haber:
´
han har spist = ha comido; han havde spist = había comido
han er gået = ha salido; han var gået = había salido


Forskellem på de 2 datider er et stort område i den spanske grammatik, som jeg ikke vil komme nærmere ind på nu, da det ikke bare kan læres på kort tid.
 


Svar #4
18. juni 2012 af MrEr (Slettet)

Det var en kanon stor hjælpe, tusind tak John! :)


Skriv et svar til: Perfectum, Imperfectum m.m.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.