Spansk

adjektiver

06. september 2012 af Maroccain1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg er lige begyndt at lære dansk, og har ikke helt forstået det med adjektiver. Så håber nogle vil kigge på mine svare nedenunder og tjekke om de er rigtigt. 

Fokus på adjektiver :D . 

 

2) Substantiver og adjektiver


1) Tjeneren er høj _Los camareros_esta alta___________________
2) Baren er lille _El bar esta _pequeno____________________
3) Sproget er svært _El idioma es dificil___________________
4) Er du intelligent?  __Estas _inteligente?_________________
5) Goddag _Buenos dias.______________________
6) Vinen er god _El vino_esta buen _________________
7) Øllene er billige _Las cervezas  _esta_barato__________________
8) Byerne er berømte _Los ciudades esta famosos_________________
9) Jeg er maler og jeg er berømt
__Yo soy pintor y estoy famoso__________________________________

10) Kvinderne er onde __Las mujeres esta _mal_______________
11) José er tjener og han er kanarier
__Jose es camarero y es canario _________________________________
12) Vi er studerende og vi er danskere
__Somos estudiamos y somos danes_________________________________


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. september 2012 af matthie (Slettet)

1) El camerero (Husk det er tjeneren, altså bestemt ental) está alt(Hankøn)

2) El bar está pequeño

3) El idioma es difícil

4) ¿Estas inteligente?

5) OK

6) OK

7) Las cervezas está barato

8) Las ciudades (hunkøn) estan famosas (Husk 3. p pl., så kongruensen er i orden, når det er byerne - og adjektivet skal følge kønnet) 

9) OK - Du behøver ikke at smide et yo ind, da det er indforstået i soy :)

10) Las mujeres esta mal (Husk kongruens, kvinderne = 3.p pl.)

11) OK

12) Somos estudiamos y somos daneses (Husk at nationaliteten skal kongruere ;-) )

- Husk nu altid omvendt spørgsmålstegn når det er et spørgsmål - og husk de små trykstreger og tilder (~)

Hvis du har spørgsmål til noget, så fyr endelig løs - Og kan ik garantere at det er 100 % korrekt det hele. Men det er mit bud :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. september 2012 af jbmm (Slettet)

Her er mine rettelser, idet der også er mange fejl i #1' rettelser.

Disse sætninger omhandler brugen af ser og estar, samt bøjningen af adjektiverne i køn og tal

1) Tjeneren er høj _Los camareros_esta alta___________________
El camarero es alto
´'tjeneren' er ENTAL = el camarero
'er høj' betegner en egenskab, derfor skal der bruges es
'høj' (omsagnsled) skal bøjes efter grundleddet 'el camero', dvs. her i hankøn ental = alto

2) Baren er lille _El bar esta es _pequeno____________________

3) Sproget er svært _El idioma es dificil___________________

4) Er du intelligent?  __Estas Eres_inteligente?_________________

5) Goddag _Buenos dias.______________________
 

6) Vinen er god _El vino_esta buen es bueno_________________
 

7) Øllene er billige _Las cervezas  _esta_barato son baratas__________________
 

8) Byerne er berømte _Los ciudades esta famosos  der er 3 fejl i denne sætning_________________
Las ciudades .... fortsæt selv med resten
 

9) Jeg er maler og jeg er berømt
__Yo soy pintor y estoy famoso___ret selv fejlen_______________________________

10) Kvinderne er onde __Las mujeres esta _mal___find selv fejlene____________
 

11) José er tjener og han er kanarier
__Jose es camarero y es canario _________________________________
 

12) Vi er studerende og vi er danskere
__Somos estudiamos estudiantes y somos danes_skal sættes i flertal_______________________________


 


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. september 2012 af jbmm (Slettet)

Her er et par fejl mere, hvor der mangler accent

2) Baren er lille _El bar esta es _pequeno_pequeño___________________

3) Sproget er svært _El idioma es dificil__difícil_________________

5) Goddag _Buenos dias._días_____________________


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. september 2012 af matthie (Slettet)

Hov, havde selvfølgelig overset det med ser og estar. My bad :)

 

Men så er det godt at du lige kan rette det, jeg lavede fejl med :P


Svar #5
09. september 2012 af Maroccain1 (Slettet)

Tak for hjælpen. Har lært en masse af jeres rettelser (: 


Skriv et svar til: adjektiver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.