Studiebolig

Østervold Kollegiet

22. september 2012 af anonym1996 (Slettet)

Jeg er interesseret i at få en plads på Østervold Kollegiet.
Jeg går i 1.g, og jeg bor i Midtjylland. Jeg har søgt ind vha. findbolignu.dk.
Der oplyses, at der mere end 24 måneders ventetid. Mine spørgsmål er så: 

- Hvor stor chance har jeg for at komme ind på kollegiet? 

- Har uddannelsen noget at skulle have sagt ang. optagelse på kollegiet?
Jeg vil gerne læse matematik på KU, og siden at alle pladser plejer at blive optaget, så skulle jeg være rimelig sikker. Desuden er jeg også en stærk elev. 

- Er Østervold det 'bedste' kollegie?
Jeg er åben over for andre forslag til kollegier, som kunne være bedre end Østervold, hvis nogen har erfaringer med det. Jeg havde en forventning om, at det var bedst at bo i midtbyen. 

- Kan jeg på nogen måde forøge mine chancer for at blive optaget?


Brugbart svar (2)

Svar #1
26. september 2012 af TVT (Slettet)

Rigshospitalets kollegie, Egmont kollegiet og Otto mønsted kollegiet(OMK) er 3 store kollegier, hvor studerende også er rigtig glade for at bo, bla. fordi der er mange sociale arrangementer. Jeg har selv været super glad for OMK på dejlige vesterbro - tæt på Carlsberg, Søndermarken og Frederiksberg have - og 15-20min cykeltur til Universitetsparken.

Nu er Københavns Kommune ved at omlægge strukturen for, hvordan man skal optages på kollegierne - dvs. at kollegierne ikke selv må bestemme, hvem der skal bo der. Tidligere har kollegierne ellers selv prøvet at få et bredt spektre af kollegianere ind. Dvs. at der skal være en fin fordeling af f.eks. jyder og folk fra sjælland, drenge og piger, humanister, natuvidenskabelige og CBS´er, etc. Så jeg ved ikke om du kan få nogen fordel ved din uddannelse eller bosted.

Jeg kender ikke Østervold kollegiet, men andre har skrevet lidt hist og pist her på studieportalen. Bla. her: https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=561009


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. januar 2013 af Godtsvar (Slettet)

Kære anonym1996.

 

Det glæder mig at høre, at du søger ind på Østervold Kollegiet. Jeg kender selv alt til forholdene der, og jeg vil meget gerne være behjælpelig med din videre ansøgning. Jeg håber at det er okay, at jeg svarer på dine spørgsmål i omvendt rækkefølge, da det virker mest logisk på den måde.

 

Kan jeg på nogen måde forøge min chance for at blive optaget? Ja. Selvfølgelig kan du det. En del af de kollegianere der bor på Østervold, har startet med at fremleje, og derigennem lært folk at kende og på den måde haft lettere ved at få en fast plads. Der er desværre ikke så mange ledige fremlejepladser lige nu, så det jeg vil råde dig til at gøre er lidt mere pro-aktiv. 1. Skridt: Ring til dem. Tit. Jeg finder at den bedste måde at få noget på, er at spørge indtil den anden person ikke længere gider sige nej. Hvis jeg var dig, ville jeg ringe til kollegiet(Og direkte til værelserne) så tit som muligt. Gerne både nat og dag. Også når du er fuld, det hjælper altid på ens argumentationsevner. 2. Skridt: Gaver. Hvis der er noget kollegianere kan bruge til noget, er det stoffer. Hvis jeg var dig, ville jeg sende små pakker til alle værelserne, og skrive søde beskeder på såsom "til G-Dawg" eller "Yolo". Husk selvfølgeligt at skrive dit navn på, så de ved, hvem det er fra. 3. Skridt: Hvis du er en dreng: Brug måske 1,5 time om dagen i et år i et styrketræningscenter og bliv fucking buff, og køb en helt ny garderobe fra Von Dutch. Hvis du er en pige: F¨å lavet bryster.

 

Har uddannelsen noget at skulle have sagt ang. optagelse på kollegiet? Ja, i aller højeste grad. Du skriver at du læser matematik; Det er ikke så godt. Hvis jeg var dig ville jeg skynde mig at melde mig ud og ind på for eksempel designskolen eller filmskolen. Det er der alle de svedige mennesker kommer fra, og det er dem der får al fissen. Det er det samme med kollegier. Generelt kommer kollegianere fra lavere sociale lag - de har simpelthen ikke netværket til at få fat i en lejlighed - og hvis du lader som om, du kommer fra et kreativt miljø er du allerede langt oppe på listen.

 

Er Østervold det 'bedste' kollegie? Det er svært at svare på. At bruge ordet bedste om kollegier er generelt problematisk, i og med at vi jo i bund og grund taler om et skodagtigt 12 kvadratmeters værelse med et toilet som du deler med en 18-årig idiotisk fynbo der nægter at skrubbe kummen efter han har haft mælkediarre ud over det hele. Og hvis det ikke skulle være nok, skal du dele dit køkken sammen med tyve andre, hvoraf ingen kan finde ud af at lave mad, har penge til at købe ordentlige varer eller overhovedet gad hvis det var. Ja, Østervold er måske det bedste. Men det bedste stinker stadigvæk af bræk i hjørnet, makrel i tomat og menstruation.

 

Hvor stor chance har jeg for at komme ind på kollegiet? Ingen.

 

Jeg håber du kan bruge min råd til noget. Held og lykke med boligsøgningen.


Skriv et svar til: Østervold Kollegiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.