Spansk

Dativstyrende verbum

22. oktober 2012 af zainabmh (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hej hvordan definerer man hvad dativstyrende verbum er .?

Jeg ved at det er når en personlig pronomen står istedet for en person eller ting i sætningen .
Men hvad kan man ellers sige i defination.??0 altså jeg kan godt finde ud af at bruge det men kan bare ikke definerer hvordan det skal bruges -.-

Brugbart svar (2)

Svar #1
22. oktober 2012 af jbmm (Slettet)

'gustar' f.eks. er et dativstyret verbum, så sammenlign med dansk:

Dansk: jeg(grundled) kan lide(udsagnsled) maden(genstandsled)
Spansk: me(dativ/hensynsled) gusta(udsagnsled) la comida(grundled)
(=mig behager maden = maden behager mig)

dvs:
dansk grundled = spansk dativ
dansk genstandsled = spansk grundled

spansk udsagnsled bøjes efter sit grundled:
me gusta el libro
me gustan los libros


Skriv et svar til: Dativstyrende verbum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.