Spansk

imperfektum og præteritum (spansk)

11. november 2012 af 2011ml (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :-) Er der nogle der vil være søde at kigge på mine anvendelser af imperfektum og præteritum og fortælle om jeg hr gjort det rigtigt?? det er første gang jeg bruger imperfektum og præteritum, så er nemlig lidt i tvivl... håber i kan hjælpe :-)

Boede = præteritum
Sniffede = imperfektum
Havde = præteritum
Forsvandt = imperfektum
Sniffede = præteritum
Lærte = præteritum
Begyndte = præteritum
Boede = præteritum
Mødte = præteritum
Sagde = imperfektum
Kunne =  imperfektum


Svar #1
11. november 2012 af 2011ml (Slettet)

sådan lyder opgaven:

1. Øvelse i datiderne.
a. Læs om de to datider (præteritum og imperfektum) i Lommetyren
b. Marker for hvert af de understregede verber om det skal være præteritum eller imperfektum. Begrund dine valg.
c. Oversæt teksten til spansk

Da jeg boede på gaden, sniffede jeg lim hver dag. Mine venner havde altid et glas med lim, og smerten og ensomheden forsvandt når jeg sniffede. Jeg lærte at stjæle og en dag begyndte jeg at bruge andre stoffer. Jeg boede på gaden i 8 år, men senere mødte jeg en kvinde fra en NGO, som sagde at jeg kunne gå i hendes skole.


Brugbart svar (2)

Svar #2
11. november 2012 af jbmm (Slettet)

Boede = præteritum (imperfektum, ingen tidsbegrænsning)
Sniffede = imperfektum
Havde = præteritum  (imperfektum, 'altid' betegner at det er noget vedvarende)
Forsvandt = imperfektum (præteritum, noget afsluttet)
Sniffede = præteritum (imperfektum, 'plejede at sniffe', uden tidsbegrænsning)
Lærte = præteritum
Begyndte = præteritum
Boede = præteritum
Mødte = præteritum
Sagde = imperfektum
Kunne =  imperfektum
 


Skriv et svar til: imperfektum og præteritum (spansk)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.