OSO

Bioanalytiker

22. november 2012 af tasse14 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej er der nogen der lige vil hjælpe mig  med min DOSO opgave. 

jeg har lige nogen par spørgsmål.

 Generelt alt om blod.  Hvad er rød, hvide blodlegeme, blodplader, hvad er deres opgaver. Hvordan man undersøger/ analysere blod, hvad man bruger som udstyrer? Hvad gør en bioanalytiker med blod, er det den der tager blodet?  Hvor gør de det henne? Alt generelt om alt hvad en bioanalytiker gør når de får blodet, til slut hvor de sender svaret til lægen.? 

Håber i kan hjælpe!! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. december 2012 af bjornling (Slettet)

Blod består af røde og hvide blodlegemer. De røde er erythrocytter, de hvide inddeles efter type og inkluderer forskellige granulocytter, monocytter og lymfocytter. Herudover findes blodpladerne som er vigtige for at få blodet til at koagulere. Erythrocytterne indeholder hæmoglobin som transporterer ilt rundt. De hvide er en del af immunforsvaret.

 

Undersøgelser indebærer tælling af blodet sammensætning mhb proteiner som albumin, leverenzymer, de hvide blodlegemer, røde osv.

Ja bioanalytikerne tager blodprøver, de gør det på sygehuset og har deres blodvogne med rundt på gangene.

Få at vide man skal tage blod --> tage blod --> analyserer blod i kælder af sygehuset (oftest) --> fortolkning af resultater (i nogen grad) --> sende svar videre til afdelingerne


Skriv et svar til: Bioanalytiker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.