Spansk

Enkel sætning inklusiv et bud

19. december 2012 af Abauuz - Niveau: A-niveau

Hej Sp. 

Skal oversætte en sætning fra dansk til spansk, men jeg synes ikke at sætningen bliver rigtig.

 

På dansk: Vi elsker at stå på ski

Mit bud på spansk: Queremos amamos que estamos en esqui.

 

Er det rigtigt? Hvis ikke, hvor er fejlen.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (2)

Svar #1
19. december 2012 af jbmm (Slettet)

Queremos amamos que estamos en esqui.(=vi vil vi elsker at vi er på ski - det er det rene volapyk!!!)

elske = amar (eller: querer (+substantiv/pronomen=elske én))
'querer' sammen med et andet verbum i infinitiv betyder 'vil' (=verbalperifrase (queremos amar = vi vil elske))

derfor:
amamos esquiar
nos gusta mucho esquiar
(vi holder meget af at stå på ski)


Svar #2
19. december 2012 af Abauuz

På den måde. 

Ja, du må meget undskylde hvis sætningen ikke gav så meget mening. Vi er trods alt kun blevet færdig med det første forløb i spansk. (1/6)

Men mange tak for din hjælp, forstår det meget bedre efter du har hjulpet mig.

God aften.


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. december 2012 af jbmm (Slettet)

OK, ellers skriv igen (evt. til min indbakke), hvis du mangler mere hjælp.


Brugbart svar (2)

Svar #4
20. december 2012 af munequita (Slettet)

ja, det er rigtigt nok noget volapyk. Oversat tilbage til dansk vil det lyde nogenlunde således:

[Queremos] [amamos] [que estamos en esqui].

[vi vil/holder af]  [vi elsker] [at vi er på/i ski]

Volapyk! :P

GUSTAR
betyder direkte oversat at behage men bruge til at beskrive ting man kan lide. Det vil sige at hvis jeg kan lide kaffe generelt:

*kaffen behager mig*--> Me gusta el café 

og kan jeg lide småkagerne som naboen lavede:

*småkagerne behager mig*  -- Me gustan las galletas

Gustar bøjes efter det som behager (ental/flertal) og det personlige pronomen efter hvem der behages af tingen ( her MIG). husk det er som hensynsled her.

 

Desuden, når to verber kommer efter hinanden bøjes nummer to ikke! Det gør man da heller ikke på dansk!

Tag et kig på din sætning:

Du siger ikke *vi kan lide vi står på ski* vel?....NEJ

vi kan lide (bøjet) AT STÅ PÅ SKI(infinitiv).

 

 

 


Skriv et svar til: Enkel sætning inklusiv et bud

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.