Studiebolig

Depositum?

23. december 2012 af sarah20874 (Slettet)

Hej alle.

 

Jeg søger i øjeblikket bolig i Odense, hvor der ved ledige boliger står at der skal betales depositum. Jeg ved godt at et depositum er et beløb der betales på forhånd, men det er ret store beløb der skal gives. Er det noget der bliver betalt tilbage, eller bliver huslejen trukket fra beløbet - eller noget helt tredje? Kan nogen fortælle mig hvordan det fungerer?

 

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. januar 2013 af rakijovic

Ja, når du fraflytter boligen, får du dit depositum tilbage. Hvis du mellemtiden er kommet til at påføre lejemålet skader som kræver reparation / udbedring af håndværker, fratrækkes håndværkerprisen dit depositum.

Du hæfter ikke for naturlig slitage og skader som ej er fremkaldt af dig selv (fx et vandrør der springer); slige tilfælde går under  – som jeg spøgefuldt kalder det – "shit happens"-paragraffen, og derfor vil det (alt som oftest) være udlejers hovedpine at bringe det beskadigede i orden igen. Det vil fremgå af lejekontrakten hvad som er udlejers og dine vedligeholdelsespligter.

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n jol gekry het! ◄ |||| ► Ljubaznost je samo cinizam što je dobio piće! ◄ ||||

► Prietenia este doar cinism care a băut puțin alcool ! 


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. marts 2013 af klotte (Slettet)

Men når du afleverer dit værelse igen skal det synes af inspektøren som går meget op i om det er ordenligt vedligeholdt. Dvs. om toilettet er kalket til om du har fjerne snavs fra ovnen og fra brusekabine osv. er der det mindste trækker de fra i dit dpositum efter deres skøn.

Jeg har lige gjort min søns værelse hovedrent og efter en times søgen i alle krogen fandt han kalk under vasken og bruseren - det kostede 1000 kr. 

Jeg vil anbefale at du tager fotos hvis der er ridser i gulve eller skader når du flytter ind og gør indsigelse med det sammen så regningen ikke kommer til dig når du fraflytter engang.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. august 2013 af mkjensen007 (Slettet)

Som det fremgår, så burde du gerne få hele dit depositum tilbage såfremt du ikke har decideret ødelagt noget. Pas især på gulvene.

Hvis du har problemer rent økonomisk med at betale det høje depositum kan du muligvis få hjælp fra kommunen (Om det er den du fraflytter eller flytter til afhænger bl.a. ejendommens alder), så der ville jeg kontakte din nuværende kommune. De vil i så fald låne dig til hele depositummet, som så som udgangspunkt skal tilbagebetales ved fraflytning. Du kan også få hjælp til forudbetalt husleje (f.eks. ved 3 måneders forudbetalt leje).

Det har jeg i hvert fald selv haft held med tidligere, da jeg flyttede fra Københavns Kommune til Frederiksberg og skulle ligge et samlet indskud på ca. 30.000kr. Det er svært som studerende. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. august 2013 af klotte (Slettet)

Nej man får ikke flyttehjælp som studerende !

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. august 2013 af mkjensen007 (Slettet)

Det er jeg altså et glimrende eksempel på at man godt kan. Det er afhængig af din indkomst.

Når det så er sagt, så er det helt sikkert en vurderingssag ved hver enkel person i den enkelte kommune, hvorfor jeg kun skrev at Sarah muligvis kunne få et depositumslån fra kommunen. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. august 2014 af silasla (Slettet)

Hvis det i kontrakten er aftalt, at lejemålet skal afleveres nyistandsat, så skal du ikke regne med at få mere end 1.000 til 2.000 tilbage. Dog kan du være heldig at udlejer ikke gør mangler gældende inden 14 dage efter at du er fraflyttet. I så fald kan du få de hele tilbage! - du kan fåhjælp hos LLO eller hos www.depositum.nu og det er billigt begge steder.

For så vidt angår

"Jeg har lige gjort min søns værelse hovedrent og efter en times søgen i alle krogen fandt han kalk under vasken og bruseren - det kostede 1000 kr"

I et sådan tilfælde skal man altid få sagen for huslejenævnet, da man ikke som udlejer må opkræve et urimeligt højt beløb for det udførte arbejde, dette kan LLO og depositum.nu begge hjælpe med.

Venlig hilsen

Silas


Skriv et svar til: Depositum?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.