Support

Tvetydighed og stavefejl i islamtest

28. december 2012 af rakijovic

Jeg har lige taget islamtesten og flere ting sprang mig i øjnene.

Det bedrøver mig at også Studieportalens redaktører staver islam med stort. På dansk betragtes navne på religioner ikke som værende proprier; derfor staves islam med lille (til sammenligning staves jo heller ikke kristendom, buddhisme eller jødendom med stort, vel?).

Spørgsmål 11: "Hvor mange gange er det pålagt en muslim at udføre en pilgrimsrejse?" og svarsalternativerne 1 + 4 er tvetydigt formulerede. Det er korrekt at pilgrimsfærden (hadj / hajj) skal udføres mindst én gang i livet, men det er også korrekt at, firkantet sagt, "jo flere gange, jo bedre". Således bør svarsalternativerne begrænses til tre, og det korrekte svar lyde "mindst én gang – men jo flere gange, jo bedre". Svarsalternativerne med et konkret antal bevares, og på den måde bevares elementet af "lumskt spørgsmål".

Spørgsmål 8: Betegnelserne sunni- og shiamuslimer er ikke proprier, men appellativer, og derfor skal de ikke staves med stort – og da i hvert fald ikke særskrives.

Spørgsmål 16: Sura og hadith er ikke proprier (i hvert fald ikke i dansk grammatik), men substantiver (appellativer). Disse skal derfor staves med lille begyndelsesbogstav.

Spørgsmål 17 og 18: en salah er heller ikke proprium. Jf. spørgsmål 8 og 16.


Skriv et svar til: Tvetydighed og stavefejl i islamtest

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.