Spansk

oversættelse??

06. januar 2013 af Jmussen (Slettet)

Hvordan ville man skrive "Derfor stiger antallet af indvandrere" på spansk?

Det eneste der egentlig driller ved den sætning er ordet 'stiger', og jeg kan ikke slå det op i min ordbog uden at der er tale om en stige. 

Håber i kan hjælp :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. januar 2013 af jbmm (Slettet)

'at stige' = forøge, blive større: subir, aumentar m.fl.


Svar #2
07. januar 2013 af Jmussen (Slettet)

tak :)


Svar #3
13. januar 2013 af Jmussen (Slettet)

#1


men hvordan skal subir så placeres, efter derfor (por eso), eller i forlængelse af "Por eso el numeró de inmigrantes (sube)"?


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. januar 2013 af jbmm (Slettet)

Det er en dansk måde at udrykke sig på med omvendt ordstilling (udsagnaled-grundled), men på spansk er der normalt ligefrem ordstilling (grundled-udsagnsled) ligesom på engelsk:

derfor stiger antallet = antallet stiger derfor = spansk: derfor antallet stiger...

så dit forslag "Por eso el numeró numero de inmigrantes sube" er OK


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. januar 2013 af jbmm (Slettet)

Lige en korrektion:
número skal have accent over -ú-


Skriv et svar til: oversættelse??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.