Spansk

Lidt hjælp til spansk grammatik

06. januar 2013 af CamillaMadsenn (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen der kan hjæpe med disse punkter? På forhånd tak.

 

1. Forklar denne konstruktion og lav en grammatisk analyse af den.
Se les nació una hija, princesa Natalia y vivan en el palacio con ella.

 

2. Forklar denne konstruktion og lav en grammatisk analyse af den.
Pero a ella no le gustan el chico.

3. Forklar dit valg af datid her. Hvad er forskellen i betydningen, hvis du vælger den ene eller den anden datidsform her.
Los dos jóvenes se conocieron al escondite.

4. Forklar valg af tempus her.
El rey y la reina tuvo una conversación con su hija y llegaron a la conclusión de la princesa casar a el otro chico de la clase media.


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. januar 2013 af jbmm (Slettet)

Her er min analyse i primære led af den første og sværeste sætning (som dog kan analyseres mere detailleret):

Se les nació una hija, princesa Natalia y vivan?? en el palacio con ella
(en datter, prinsesse Natalia fødtes til dem = hun fødte dem en datter...)

una hija, princesa Natalia = grundled/subjekt
se nació = udsagnsled/verballed (mig bekendt er det unormalt med 'se')
les = hensynsled/dativ ('nacer' er intransitivt og kan derfor tage dativ)
y = konjunktion/bindeord
(vivan??) viven/vivían = grundled og udsagnsled
en el palacio = adverbial/biled (=præpositionsforbindelse)
con ella = adverbial/biled (præpositionsforbindelse)

Kom selv med et bud på analyse af de andre sætninger.

 


Svar #2
09. januar 2013 af CamillaMadsenn (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!! :)


Skriv et svar til: Lidt hjælp til spansk grammatik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.