Spansk

Hjælp til spansk

09. januar 2013 af Natasha94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,
jeg har svært ved at svare på de følgende spørgsmål, som har taget udgangspunkt i min aflvering. Håber at der er nogen der vil hjælpe.

6. Kommenter på den manglende kongruens her. Hvorfor er det alligevel korrekt?
Nadie podía ayudar, ni un hada
-

9. Forklar de to ordklasser, deres form, valg af datid, og ordstilling.
Todos en el reino  la abandonaron
-

10. Forklar, hvad denne verbalsammensætning er for en konstruktion.
empezaron a llorar
-


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. januar 2013 af jbmm (Slettet)

6. Kommenter på den manglende kongruens her. Hvorfor er det alligevel korrekt?
det hedder at kommentere noget
Nadie podía ayudar, ni un hada
'hada' er et hunkønsord, men da ordet begynder med betonet a-/ha-
anvendes artiklen i hankøn foran ordet (af lydmæssige årsager), men det er stadig en hunkønsord
ex: el/un hada bonita

-



9. Forklar de to ordklasser, deres form, valg af datid, og ordstilling.
Todos en el reino  la abandonaron
Det må være 'la abndonaron' det drejer sig om:
1. la = personligt promen i hunkøn som genstandsled/direkte objekt, der er foranstilet finit verbum
2. abandonaron = verbum i 3. person flertal (=todos), præteritum p.g.a. en afsluttet handling
-


10. Forklar, hvad denne verbalsammensætning er for en konstruktion.
empezaron a llorar
Det er en verbalperifrase med infinitiv (empezar a + infinitiv)
 


Svar #2
10. januar 2013 af Natasha94 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Hjælp til spansk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.