Spansk

små sætninger

02. februar 2013 af lektiereroptur (Slettet) - Niveau: A-niveau

En dag går Anita of Carlos ind i en legetøjsbutik.
Una diá Anita y Carlos entran una juguetería.


De tager dem op af skufferne, der rører dem, de beundrer dem eller afviser dem.
Los sacan de los cajónes, los tocan, los admiran o los rechazan.

De vælger en ting hver og går hen til kassen, hvorfra ekspedienten har betragtet dem i lang tid.
Les escogen una cosa cada uno y van a la caja de donde la dependiente los ha mirado a largo rato.

Der kigger de på børnene, der leger.
Allí miran los niños, que jugan.

De kigger på dem i lang tid.
Los miran largo rato.

De lægger kasserne på en bænk og spørger de andre.
Ponen las cajas en un banco y preguntan los demás. 

Så går Anita og Carlos hjem. Kasserne!
Anita y Carlos van a casa. ¡Las cajas!

De har glemt dem i parken.
Se los han olvidado en el parque .

Hvordan skal de sige det til deres forældre?
¿Cómo lo dicen sus padres?

Hvordan skal de sige det til dem?
¿Cómo lo decirles?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. februar 2013 af jbmm (Slettet)

En dag går Anita of Carlos ind i en legetøjsbutik.
Una diá Un día Anita y Carlos entran en una juguetería.
 

De tager dem op af skufferne, der rører dem, de beundrer dem eller afviser dem.
Los sacan de los cajónes, los tocan, los admiran o los rechazan.

De vælger en ting hver og går hen til kassen, hvorfra ekspedienten har betragtet dem i lang tid.
Les escogen una cosa Cada uno escoge una cosa y van a la caja de donde la dependiente los ha mirado a largo rato.durante mucho tiempo.

Der kigger de på børnene, der leger.
Allí miran a los niños, que jugan juegan ('jugar' diftongerer).

De kigger på dem i lang tid.
Los miran largo rato. durante mucho tiempo.

De lægger kasserne på en bænk og spørger de andre.
Ponen las cajas en un banco y preguntan  a los demás.

Så går Anita og Carlos hjem. Kasserne!
Entonces/después Anita y Carlos van a casa. ¡Las cajas!

De har glemt dem i parken.
Se los Las han olvidado en el parque . ('dem' = las (=las cajas))

Hvordan skal de sige det til deres forældre?
¿Cómo lo dicen  decirlo a sus padres? (eller: cómo pueden decirlo a ...)

Hvordan skal de sige det til dem?
¿Cómo lo decirles decírselo?
det = lo (genstandsled)
dem/til dem = les (hensynsled)
hensynsled anbringes foran genstandsled; les + lo = selo (da begge begynder med l-, ændres det første til "se")

Husk "a" foran genstandsled ved personer (glemt 3 gange i sætningerne!!)
 


Skriv et svar til: små sætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.