Billedkunst

Sammenligning af følelsesudtrykket

16. marts 2013 af najavp - Niveau: C-niveau

Hvordan gør man det???

 

Jeg skal sammenligne Edvard Munchs "Melankoli" fra 1894-96 og "Selvportræt" med skelet arm fra 1895 og har ingen anelse om hvad jeg skal skrive.

Billederne ses her: 

http://www.aros.dk/imagegen.ashx?image=/media/103362/e_munch_melankoli_1894_96.jpg&width=630

http://multimedia.pol.dk/archive/00684/MUNCH_selvport_t_me_684557k.jpg

 

Hjælp mig venligst!


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. april 2013 af SandraDD

Når du sammenligne følelsesudtryk kigger du på fx ansigtet. Er der noget, hvor du kan sige: Deres øjne siger lidt det samme. Eller: Hele deres udtryk kunne føre til samme tankegang. Eller: Kunne disse to personer, have hver deres måde at udtrykke samme situation... 

Du kan også se på hele kroppen. Er der samme stilling, som måske er det samme eller måske det fuldstændig modsatte. Er disse to personer sky, generte eller meget fremtrædende? 

Kig måske også på baggrunden. Hvor tager de hen, når de nu er i denne meget tænkende følelsesmæssige situation? Skygge, eller oplyste steder. Steder med mange mennesker (altså offentligt sted) eller et sted alene. 

Når man sammenligner, må man jo godt fortælle, hvordan følelser IKKE er ens... 

 

Hvis du vil have min mening:

Melankoni er med en person, som virker meget bekymrende. Alle valg i hans liv har en betydning for ham. Så han vil gerne tænke over det hele. Det betyder også, at mange af hans følelser måske bliver skjult lidt. For han er nødt til lige at tænke, hvad han nu syntes om forskellige ting. Han gemmer sig ikke, og han er sikkert rigtig glad for andres meninger, som kan hjælpe ham, men han tænker stadig meget. 

Selvporttræt er med denne person, som virker meget ligetil. Eller han plejer at sige sin mening og udtrykke hans følelser. Det er til gengæld heller ikke godt for ham. Han udtrykker sig måske lidt for meget. Det er langsomt begyndt at slå ham ihjel (armen)... Han mister måske venner og andre forbindelser, netop fordi han er så ligetil. Og på selvportrættet udtrykker han, at han egentlig er ligeglad. Han lever i sin verden (derfor også den meget mørke baggrund) og han har de følelser for ting, som han nu vil...


Skriv et svar til: Sammenligning af følelsesudtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.