Billedkunst

Parafrase i Billedkunst

07. april 2013 af SJ21 (Slettet)

Hej,

Jeg skal igang med at lave et projekt i Billedkunst. Her vil jeg gerne lave en parafrase.


Men når det kommer til selve parafrasen, så er jeg lidt på bar bund. Har selv overvejet følgende:

Parafrase på "Skriget": Her skal skriget stå på en bro, hvor det skal handle om angsten for at tage et valg i livet: Hvilke konsekvenser får det for en? (f.eks)

Parafrase på "Vandreren over tågehavet": Her skal alt tågen skiftes ud med en by i udvikling. Det skal handle om, at alt er i udvikling og der er muligheder over alt.

Hvad syens I om idéerne? Har I evt. selv nogen? Det ville hjælpe mig meget.

På forhånd tak


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. april 2013 af SandraDD

Jeg syntes den med skriget er en virkelig god ide! Der er uendelige valg man skal lave i livet, og de har jo allesammen konsekvenser: Børn, ægteskab, job i udlandet... Eller dem vi laver i en ung alder: Hvilke venner vi har, kæreste... Og så har jeg selv lige stået med det at skulle vælge gymnasium, hvilke jo self også har store konsekvenser for mig... :) 


Svar #2
08. april 2013 af SJ21 (Slettet)

Hej,

Tak for dit svar.
 

Jeg synes også selv, at idéen lød god, men jeg synes der mangler noget på billede:

Skriget skal som sagt stå på en bro, en form for badebro.
Der skal være vand og en himmel. Himlen skal symbolisere de forskellige valg, man kan tage i livet ved hjælp af forskellig farvebrug.

Men vandet er jeg lidt i tvivl om, hvordan det skal være.

Der mangler også noget, som viser at personen er ved at træffe et valg. Skriget skal tegnes på, ligesom på originalbilledet. Man er ikke i tvivl om, at personen/skriget er ude af sig selv, men der mangler, man kan se, at personen er ved at tage et valg.

Har du en idé?


 


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. april 2013 af SandraDD

Jeg kan godt lide ideen om farverne! Jeg syntes godt at du kunne lade himlen gå i de lysere farver, og så kan du lade havet være mørkt og dystert, altså lidt mere "uvidende"... Når man tager valg, vælger man jo enten mellem at spille sikkert eller at tage chancen. 

Jeg havde lidt forestillet mig en bro, som nærmest går hen over en sø eller sådan noget... Måske kunne broen gå ned i havet? Så kunne man ligesom lave en slags åbning i hver side af broen, og ved hjælp af havet og himlen på hver af siderne vise de to forskellige valg... 

Men hvis man skal fortsætte ved badebroen, kunne man måske lave nogle forskelle på broen. Måske kunne du have sådan en badetrappe eller -stige, og have en i hver side af broen. En som går ned i havet, og en som starter på broen og går op mod himlen. Så kunne man lave himlen til "det sikre valg" og havet til "det usikre"...

Jeg ved ikke om opgaven lyder, at scenen skal være naturlig, for så kan jeg godt se, at det er meget svært at vise det med valg! 


Skriv et svar til: Parafrase i Billedkunst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.