Spansk

HJÆLP SØGES NU

24. november 2013 af aaqaard (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der en venlig sjæl der kan hjælpe mig med at sætningsanalysere de spanske oversættelser og evt rette hvis i mener de er forkerte..
Juan giver Marco appelsinen. - Juan da Marco de naranja.

Juan giver ham appelsinen - Juan le da naranja.

 Juan giver ham dem. - Juan les da a él.

Jeg synger sangen. - Yo canto la canción.

Jeg synger den (sangen) - Lo canto

Du køber mig  huset. - Me compre la casa.

Du køber mig det. - Me compre.

Vi køber dig appelsiner. - Compramos sus naranjas

Vi køber dig dem. - Los compramos para usted.

Han køber hende blusen. - Él compra la blusa.

Han køber hende den - Él le la compra


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2013 af jbmm (Slettet)

Juan giver ham appelsinen - Juan le da la naranja.

Juan giver ham dem. - Juan les da a élNEJ!
'ham' er hensynsled = le
'dem' er genstandsled = los/las, hvis det appelsinerne = las
le + las (når begge begynder med l-, så ændres det første til 'se' = se las

Jeg synger sangen. - Yo canto la canción. ('yo' er overflødigt, -o i canto fortæller at det er 1. person ental)

Jeg synger den (sangen) - Lo canto (sang = la canción, derfor kan det ikke være lo)

Du køber mig huset. - Me compreforkert person og forkert bøjet la casa.

Du køber mig det. - Me compre. ('det' mangler, og forkert person og forkert bøjet verbum)

Vi køber dig appelsiner. - Compramos sus naranjas hvad hedder 'dig' som hensynsled??

Vi køber dig dem. - Los compramos para usted.hvad hedder 'dig' som hensynsled? og hvad hedder 'dem' (=appelsinerne) som genstandsled, læs i din grammatikbog!!

Han køber hende blusen. - Él compra la blusa. hvad hedder 'hende' som hensynsled

Han køber hende den - Él le la compra se mine kommentarer i 2. sætning.


Skriv et svar til: HJÆLP SØGES NU

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.