Spansk

Ejefald/gentiv på spansk-sætninger

16. december 2013 af gladstxpige (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogen, der har tid til at rette disse korte 10 sætninger?:-)

1. Madrids diskoteker
Discotecas en Madrid
2. Andalusiens sol
Sol de Andalucía 
3. Turisternes ferie
El vacaciones de los turistas
4. Picassos billeder
Cuadros de Picasso
5. Byens forretninger
Negocios de la ciudad
6. Spaniens grænser
Límites de España 
7. Landets befolkning
La población del país
8. Danskernes sprog
Idioma de danés 
9. Danmarks hovedstad
La capital de Dinamarca
10. Buñuels film
Películas de Buñuel 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2013 af jbmm (Slettet)

1. Madrids diskoteker
Discotecas en de Madrid artikel mangler

2. Andalusiens sol
Sol de Andalucía   artikel mangler
3. Turisternes ferie
El vacaciones de los turistas forkert artikel
4. Picassos billeder
Cuadros de Picasso artikel mangler
5. Byens forretninger
Negocios de la ciudad artikel mangler
6. Spaniens grænser
Límites fronteras de España artikel mangler
7. Landets befolkning
La población del país
8. Danskernes sprog
Idioma de danés "danskerne" (i flertal!) + manglende artikel
9. Danmarks hovedstad
La capital de Dinamarca
10. Buñuels film
Películas de Buñuel artikel mangler


Svar #2
16. december 2013 af gladstxpige (Slettet)

#1
 

Hvad er det for nogle artikler der mangler?


Svar #3
16. december 2013 af gladstxpige (Slettet)

de el (del)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. december 2013 af jbmm (Slettet)

Ved du ikke hvad artikler er?, de kaldes også kendeord:
De bestemte artikler/kendeord er: el, la, los, las


Svar #5
16. december 2013 af gladstxpige (Slettet)

1. Madrids diskoteker
Discotecas de las Madrid
2. Andalusiens sol
Sol de la Andalucía 
3. Turisternes ferie
El vacaciones de las turistas
4. Picassos billeder
Cuadros de los Picasso
5. Byens forretninger
Negocios de las ciudad
6. Spaniens grænser
Fronteras de la España 
7. Landets befolkning
La población del país
8. Danskernes sprog
Idioma de el danes 
9. Danmarks hovedstad
La capital de la Dinamarca
10. Buñuels film
Películas de las Buñuel 
 

Er ikke sikker på, at jeg har gjort det rigtigt. Hvordan kan man være sikker på, hvornår en bestemt artikel bruges? Altså eksempelvis, hvornår el bruges.. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. december 2013 af jbmm (Slettet)

Madrids diskoteker = diskotekerne af Madrid = las discotecas de Madrid 
-ne = er den bestemte artikel efterstilletdansk 

Genitiv har altid foranstillet artikel 


Spaniens grænser = grænserne af Spanien = las fronteras de España


Skriv et svar til: Ejefald/gentiv på spansk-sætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.