Spansk

Spansk oversættelse- Argentina

15. januar 2014 af KatF (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg ville høre om der var nogen der kunne hjælpe med at oversætte disse sætninger til spansk? Det ville være en fantastisk stor hjælp :D

Dansk:

I 1976 er der et militærkup i Argentina og fra 1976-1983 er der diktatur i landet.

Det er en hård tid med undertrykkelse af oppositionen og venstrefløjen.

Militæret bortfører og dræber i tusindevis af personer og 30.000 personer forsvinder.

Desuden stjæler militærfolk børn fra kvindelige fanger. De stjæler ca. 500 børn.

De giver børnene til højreorienterede familier, der ikke kan få børn.

Efter Falklandskrigen er der politisk og økonomisk krise og i 1983 bliver Alfonsín valgt som præsident. Nu er Argentina et demokratisk land.

Alfonsín prøver at få de skyldige militærpersoner dømt , men militæret truer med at gøre oprør.

Mange af de skyldige er stadig frie og Mødrene fra Plaza de Mayo protesterer stadig hver torsdag på Plaza de Mayo.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2014 af SofieK123 (Slettet)

En god idé ville være, at du selv forsøgte at oversætte dem, så kan andre byde ind med rettelser og hjælpe dig. Når du bare smækker de danske sætninger ind betyder det næsten, at andre skal sidde og lave dem for dig. 

Jeg kan godt byde ind med rettelser hist og her - men jeg laver altså ikke sætningerne for dig. 


Svar #2
16. januar 2014 af KatF (Slettet)

Nu har jeg forsøgt at oversætte sætningerne, men i må meget gerne komme med rettelser. 

På forhånd tak :D

1. I 1976 er der et militærkup i Argentina og fra 1976-1983 er der diktatur i landet =en 1976 hay un golpe militar en Argentina y desde 1976 hasta 1983 hay dictadura en el país.

2. Det er en hård tid med undertrykkelse af oppositionen og venstrefløjen= es un período difícil con la represión de la oposición y la izquierda.

3. Militæret bortfører og dræber i tusindevis af personer og 30.000 personer forsvinder = el ejército secuestran y matan a miles de personas y 30.000 personas desaparecen.

4. Desuden stjæler militærfolk børn fra kvindelige fanger. De stjæler ca. 500 børn= además roban los militar los niños de las prisionera. Roban aproximadamente 500 niños.

5. De giver børnene til højreorienterede familier, der ikke kan få børn= dan los niños a las familias de derecha que no pueden tienen niños.

6. Efter Falklandskrigen er der politisk og økonomisk krise og i 1983 bliver Alfonsín valgt som præsident. Nu er Argentina et demokratisk land= después de la guerra de las Malvinas, es una crisis política y económica y en 1983 Alfonsín es elegido presidente. Ahora Argentina es un país democrático.

7. Alfonsín prøver at få de skyldige militærpersoner dømt , men militæret truer med at gøre oprør= Alfonsín tratar de tiene los militar culpables condenan.

8. Mange af de skyldige er stadig frie og Mødrene fra Plaza de Mayo protesterer stadig hver torsdag på Plaza de Mayo= muchos de los cupables es continou libres y las Madres de Plaza de Mayo siguen protestan todos los jueves en la Plaza de Mayo.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2014 af jbmm (Slettet)

1. I 1976 er der et militærkup i Argentina og fra 1976-1983 er der diktatur i landet =en 1976 hay un golpe militar en Argentina y desde 1976 hasta 1983 hay dictadura en el país.

2. Det er en hård tid med undertrykkelse af oppositionen og venstrefløjen= es un período difícil con la represión de la oposición y la izquierda/ las izquierdistas.

3. Militæret bortfører og dræber i tusindevis af personer og 30.000 personer forsvinder = el ejército secuestran y matan a miles de personas y 30.000 personas desaparecen.

4. Desuden stjæler militærfolk børn fra kvindelige fanger. De stjæler ca. 500 børn= además roban los militares los niños de las prisionera. Roban aproximadamente 500 niños.
stjæle noget fra nogen = bestjæle nogen noget = robar a uno(dativ) algo

5. De giver børnene til højreorienterede familier, der ikke kan få børn= dan los niños a las familias de derecha derechistas  que no pueden tienenNEJ!! niños. (poder + infinitiv)

6. Efter Falklandskrigen er der politisk og økonomisk krise og i 1983 bliver Alfonsín valgt som præsident. Nu er Argentina et demokratisk land= después de la guerra de las Malvinas, es hay una crisis política y económica y en 1983 Alfonsín es elegido presidente. Ahora Argentina es un país democrático.

7. Alfonsín prøver at få de skyldige militærpersoner dømt , men militæret truer med at gøre oprør= Alfonsín tratar(skal bøjes!) de tiene los militar culpables condenan. (skal omskrives!!)

8. Mange af de skyldige er stadig frie og Mødrene fra Plaza de Mayo protesterer stadig hver torsdag på Plaza de Mayo= muchos de los cupables es continou libres y las Madres de Plaza de Mayo siguen protestan todos los jueves en la Plaza de Mayo. (seguir + gerundium)

Understregninger betegner fejl, som skal rettes eller ændres


Svar #4
16. januar 2014 af KatF (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Spansk oversættelse- Argentina

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.