Studiebolig

Kollegium i Ålborg?

18. januar 2006 af Tissi (Slettet)
Goddag Studi'er.

Da jeg muligvis skal starte på en uddannelse i Ålborg til næste skoleår, vil jeg meget gerne vide, om det er muligt at finde et kollegieværelse der? Og er der meget lang ventetid de gode steder? Hvis I kender et godt sted, gerne nær centrum, så vil jeg meget gerne høre nærmere.

Mvh.
Tissi

Brugbart svar (1)

Svar #1
18. januar 2006 af 150972 (Slettet)

Det skulle ikke være så svært at finde noget i Ålborg. Du skal nok bare ikke vente til august med at søge. På det tidspunkt søger et stort antal af dem der skal begynde på en videregående uddannelse.

Du skal selvfølgelig være hurtig, hvis du vil bo i centrum. Du er jo nok ikke den eneste, der har fået den ide.

Held og lykke i boligjagten og med gymnasiet/Hf

Svar #2
20. januar 2006 af Tissi (Slettet)

Mange tak for hjælpen.

Hvis der andre derude, der også sidder inde med et par gode oplysninger - så kom endelig med dem.

Mvh.
Tissi

Svar #3
29. januar 2006 af Tissi (Slettet)

Opdaterer lige denne tråd.

Er der nogen, som kender et godt kollegie i Ålborg?

Svar #4
30. januar 2006 af Tissi (Slettet)

Opdaterer lige endnu engang :)

Brugbart svar (1)

Svar #5
30. januar 2006 af Katen (Slettet)

Hej

Der findes en kollegiekontor (hedder hvis det), som har en mappe med opslag fra private, hvis man ikke vil bo på kollegie.
Ellers gælder det bare om at skrive sig på ventelisten hurtigst muligt via nettet.
De kollegieboliger der ligger allere bedst kan der godt være et års vente tid på, men der er også andre som er til at få allerde til sommer. Nu er alt jo relativt, men hvis man ikke vil på direkte på nytorv, vil det være til at finde nogle i centrum, da mange fortrækker at bo ude ved universitet.

Hvis du skulle komme til aalborg - så hæng sedler op i de forskellige supermarkeder og det store bibliotek har også en opslagstavle til dette formål.

Ellers kan du kun glæde dig - skøn by med en masse muligheder for studerende.

Kath.

Svar #6
31. januar 2006 af Tissi (Slettet)

#5
Okay, tak for dine råd. Men problemet er, _hvilke_ kollegier er gode? Man kan jo læse om alverdens kollegier alle mulige steder, men det bedste er jo altid at få noget at vide fra andre, som enten har boet, bor, har kendskab eller forbindelse til et godt sted - en form for bekræftelse, at dette sted, _er_ et dejligt sted med respektive, rolige mennesker og gode omgivelser.


Mvh.
Tissi

Brugbart svar (1)

Svar #7
31. januar 2006 af Katen (Slettet)

Borgmester jørgenskollegie - ligger dejligt tæt ved et større parkområde, uni og vejgård by - ca. 2 km'er til nytorv.
Eller så er der kollegierne nede ved havnen (måske på borgergade, men ikke sikker) - de er tætte på centrum og om sommeren er aalborg havn et dejligt sted.
Jeg kennder ikke kollegierne over i vestbyen, men hvis man lide sport, må det være dejligt at bo tæt ved Haraldslund svømmehalen mm. (har selv brugt stedet en del)
Jeg ved ikke hvor du skal læse, men tjek de forskellige kollegier ud på hjemmeside.
Generelt er det hvis lidt billigere at bo i nørrresundby, hvis man vil spare lidt - og kender kun opråde var løbeture - men nu intet dårlig hørt om stedet - så tjek det ud.
Stedet der kan være lidt ballade i Aalborg, er i nogle af blokkende i Aalborg øst (dog har jeg selv været der en del, uden at have omlevet noget, så det er altså meget lidt) og så selvfølgelig midt byen i weekendten.

Tja det var min mening om stedet - nogle mener Aalborg kan være kedelig, men synes nu har været et fint sted at læse, som nævnt.
Kath.

Svar #8
01. februar 2006 af Tissi (Slettet)

#7
Jeg regner med at starte på Ålborg tekniske skole, hvilket jeg har hørt noget om vist ligger et stykke væk fra selve byen. Jeg ved at der ligger nogle kollegier ca. 500m fra skolen, men et værelse dér koster 2000kr. - og så er det ikke engang noget specielt godt sted.
Jeg regner med at få arbejde i en af Føtex'erne, da jeg kender nogle, som har gode kontakter dertil, og skal ivørigt spille elitefodbold i B52. Jeg ved ikke helt, hvor de forskellige steder ligger i forhold til hinanden, da jeg ikke er fra byen, men at bo nær centrum kan vel være et godt udgangspunkt?

Men tusind tak for din hjælp, Katen; det var lige dét, jeg manglede.

Skriv et svar til: Kollegium i Ålborg?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.