Spansk
Imperfektum og præteritum.
21. februar 2006 af
L (Slettet)
Hola alle sammen :)
Jeg har lidt problemer med datid i spansk. Jeg kan sagtens bøje verberne og alt det der, men jeg er lidt usikker på, hvornår jeg skal bruge hvilken datid.
Jeg ved, at ved gentagelser skal man bruge imperfektum, og når man angiver et bestemt tidspunkt, skal man bruge præteritum.
Er der nogen der har andre 'huskeregler' til imperfektum og præteritum? Og helst ikke noget med afsluttet og uafsluttet handling (så kræver det i hvert fald en god forklaring, for det forstår jeg alligevel ikke helt hehe).
Håber der er nogen der kan hjælpe mig :)
Jeg har lidt problemer med datid i spansk. Jeg kan sagtens bøje verberne og alt det der, men jeg er lidt usikker på, hvornår jeg skal bruge hvilken datid.
Jeg ved, at ved gentagelser skal man bruge imperfektum, og når man angiver et bestemt tidspunkt, skal man bruge præteritum.
Er der nogen der har andre 'huskeregler' til imperfektum og præteritum? Og helst ikke noget med afsluttet og uafsluttet handling (så kræver det i hvert fald en god forklaring, for det forstår jeg alligevel ikke helt hehe).
Håber der er nogen der kan hjælpe mig :)
Svar #1
21. februar 2006 af Duffy
Imperfecto er durativ datid og bruges når der beskrives noget i datid der varede ved. Baggrundsplanen. Ved vaner...
Bruges som regel ved tids-adverbierne
siempre, cada día, al mismo tiempo....
Præteritum bruges hvor man er interesseret i tiden der blev brugt på noget.
Indifinido er punktuel datid og bruges ved punktuelle handliger i fortiden.
Altså ved afsluttede handlinger i fortiden.
Fx "...og så gik han ind ad døren." =
...y entró por la puerta.
"Igår begyndte hun i skole" = Ayer empezó a ir a la escuela.
Bruges som regel ved tids-adverbierne
Ayer, durante, toda la vida...
FOR VERBERNES BØJNING KAN DU MED FORDEL BRUGE
http://verbix.com/languages/spanish.shtml
Duffy
Bruges som regel ved tids-adverbierne
siempre, cada día, al mismo tiempo....
Præteritum bruges hvor man er interesseret i tiden der blev brugt på noget.
Indifinido er punktuel datid og bruges ved punktuelle handliger i fortiden.
Altså ved afsluttede handlinger i fortiden.
Fx "...og så gik han ind ad døren." =
...y entró por la puerta.
"Igår begyndte hun i skole" = Ayer empezó a ir a la escuela.
Bruges som regel ved tids-adverbierne
Ayer, durante, toda la vida...
FOR VERBERNES BØJNING KAN DU MED FORDEL BRUGE
http://verbix.com/languages/spanish.shtml
Duffy
Svar #2
26. februar 2006 af L (Slettet)
Okay, det hjalp mig da lidt :) Tak skal du have.
Andre der har nogle gode 'regler' for datid?
- L
Andre der har nogle gode 'regler' for datid?
- L
Skriv et svar til: Imperfektum og præteritum.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
