Spansk

spansk hjælp!

05. september 2006 af Idapigen (Slettet)
En der er sød at rette denne oversættelse fra dansk til spansk: særlig usikker på om datiderne er rigtige og så er der enkelte sætninger jeg ikk er sikre på.. - På forhånd tak!

Dansk
Den spanske forfatter Miguel Delibes har altid boet i Valladolid, hvor han blev født i 1920. Han har skrevet romanen "Los santos inocentes". I en socialrealistisk stil beskriver han det spanske samfund i Franco-tiden, eller snarere et feudalt samfund på landet, hvor jord og magt tilhører toppen af hierarkiet. I Miguel Delibes´ fortællinger er vi på landet i Spanien og hans univers er befolket af mennesker, som kender naturen og lever med den.
Mario Camus har lavet filmen "Los santos inocentes, som er baseret på Miguel Delibes´ roman.
I filmen møder vi blandt andre Nieves, som er ca. 16 år, da Quirce besøger hende på fabrikken. Hun er en af de mange unge, der er taget til byen for at forbedre sine livsbetingelser.
Før boede hun med sine forældre og søskende på Godset los Santos. Nieves arbejdede hver dag, hele dagen, som tjenestepige. Det var hårdt og ubehageligt arbejde, og fruen behandlede hende med arrogance og foragt.
Vi ved fra en af filmens første scener, at Nieves er meget kvik. Forældrene var overbeviste om at børnene med en smule lærdom kunne kommer ud af fattigdommen. Nieves´´generation ser andre muligheder. For Nieves og Quirce er det vigtigt at frigøre sig fra hierarkiet på landet.

Spansk:
El autor españoles Miguel Delibes siempre ha vivido en Valladolid donde nació en 1920. Ha escrito la novela “Los santos inocentes”. En un estilo socialrealisto describe la sociedad españoles en la época de Franco o más bien una sociedad (feudalt) en el campo donde la tierra y el poder pertenece a la parte de la jerarquía. En los cuentos de Miguel Delibes estámos en el campo en España y su universo es poplado de hombres que conocen la naturaleza y viven con la.
Mario Camus ha hecho la película “Los santos inocentes” que está basado en la novela de Miguel Delibes.
En la película encontramos entre otros a Nieves que es cerca de 16 años, entonces Quirce la visita en la fábrica. Ella es unos de muchos (unge som er taget til byen) para preparar sus condiciones de vida.
Antes vivía con sus padres y sus hermanos en la hacienda los Santos. Nieves trabajaba todos los días, cada día, que una criada. Era trabajo duro y penoso y la señora la trataba con arrogance y desprecio.
Sabemos “fra en af filmens første scener” que Nieves es muy listo. Los padres fueron convencío de los niños con un poco conocimientos (kunne komme ud af) la pobreza. La generación de Nieves ven otras posibilidades. Para Nieves y Quirce están muy importante que se liberan de jerarquía del campo.




Skriv et svar til: spansk hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.