Afsætning
Markedsefterspørgsel
04. november 2006 af
Eø (Slettet)
Jeg har en opgave der giver nogle problem, jeg ved ikke om nogen der gider at kigge lidt på den
Vi har:
Markedsefterspørgselen for en bestemt klatrerose givet ved
M=220000-1000P
Markedudbudskuven M= 800P-50000
M er den omsatte vare på markedet. P er markedsprisen
Varen produceres af 100 virksomheder, der alle har følgende grænseomkostniningskurve:(m er produktionen og salg i den enkelte virksomhed)
Gomk=62,5+0,125 m
Jeg skal så fastlægge ligevægtsprise og mængde på markedet under antagelse af fuldkommen konkurrence. Beregn endvidere det samlede forbrugeroverskud på markedet.
Mine beregninger
Jeg sætter Udbudskurven og efterspørgseln lig med hinanden
220000-1000P=800P-50000
og får m= 300 for de 100 virksomheder
Hvordan finder jeg ligevægstprisen, det samled producenoverskud og det samlede forbrugeroverskud.
Håber nogen kan hjælpe
Tak
Vi har:
Markedsefterspørgselen for en bestemt klatrerose givet ved
M=220000-1000P
Markedudbudskuven M= 800P-50000
M er den omsatte vare på markedet. P er markedsprisen
Varen produceres af 100 virksomheder, der alle har følgende grænseomkostniningskurve:(m er produktionen og salg i den enkelte virksomhed)
Gomk=62,5+0,125 m
Jeg skal så fastlægge ligevægtsprise og mængde på markedet under antagelse af fuldkommen konkurrence. Beregn endvidere det samlede forbrugeroverskud på markedet.
Mine beregninger
Jeg sætter Udbudskurven og efterspørgseln lig med hinanden
220000-1000P=800P-50000
og får m= 300 for de 100 virksomheder
Hvordan finder jeg ligevægstprisen, det samled producenoverskud og det samlede forbrugeroverskud.
Håber nogen kan hjælpe
Tak
Svar #2
04. november 2006 af Madsst (Slettet)
Når du har fundet ligevægtsmængden finder du prisen ved at indsætte i enten efterspørgselskurve eller udbudskurve. Producentoverskudet er givet ved at være arealet over udbudskurven og op til prisen. Derfor skal du integrerer S(p) fra mindste pris og op til p. Forbrugeroverskuddet er arealet under efterspørgselskurven og ned til p. Derfor skal du integrerer fra p og op til største pris.
Svar #3
04. november 2006 af Eø (Slettet)
Kan det passe at ligevægtsprisen bliver 150 og Mængde det 70000, lyder det helt galt?
Skriv et svar til: Markedsefterspørgsel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
