Studiebolig

Boligsøgning i Århus

01. februar 2007 af Jerslev
Hej

Jeg har netop erfaret, at boliggarantien i Århus Kommune ikke vil være gældende her til sommer.

Kilde: www.kortlink.dk/3mm3

Nu er jeg desværre i den situation at komme fra postnummeret 6950 (til jer der ikke ved, hvor det er, så find et kort og find århus og gå direkte vest til I støder på byen Ringkøbing - der er jeg fra).

Jeg er skrevet op til en del lejligheder sammen med en ven fra Fredericia, men disse er på den 'normale' venteliste. Dette kunne i bund og grund godt gå hen og blive et større problem for mig, såfremt jeg ikke finder noget at bo i inden studiestart sidst i august.

Er der nogen, der har nogle gode råd til boligsøgning i Århus?

Brugbart svar (1)

Svar #1
01. februar 2007 af frodo (Slettet)

http://www.kolleige8000.dk

Der kan du søge alle ungdomsboliger i århus, og nej det er ikke et problem at finde noget inden studiestart! Bare du ikke tror du skal bo midt på strøget..

Min personlige holdning til boliggarantien er ikke ubetinget god. Boliggarantien garanterer nemlig IKKE, som de fleste tror, at du får noget inden studiestart, men blot inden NYTÅR?!?
Jeg valgte selv at søge indflytning før boliggarantien trådte i kraft, så jeg i det mindste selv havde noget at skulle have sagt mht. placering af bolig. For så vidt jeg ved har du på dette punkt intet at skulle have sagt, hvis du er tilmeldt bloiggarantien.

Desuden galdt boliggarantien kun 1-personers-ansøgningen, så hvis du er skrevet op med en ven, kommer du alligevel ikke under boliggarantien.

Brugbart svar (1)

Svar #2
01. februar 2007 af frodo (Slettet)

hovsa.. forkert link ;)

http://www.kollegie8000.dk/

Brugbart svar (1)

Svar #3
01. februar 2007 af allan_sim

#2.
Jeg synes, at jeg kan huske, at du spurgte om kollegier engang. Hvor i byen endte du så?

Svar #4
01. februar 2007 af Jerslev

#1: Det lyder til, at du har en del mere forstand på den her slags end jeg her, hvilket jo er godt, når jeg jo netop søger hjælp til det. :)

Jeg er skrevet op på den side du linker til - min ven og jeg har skrevet os på en 6-8 lejligheder, vi har fundet - spørgsmålet er bare, om det er nok.
- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. februar 2007 af frodo (Slettet)

#3: jeg endte i skejby, men satser stærkt på at komme tættere på uni/byen indenfor rimelig tid..

#4: Man kan ikke sige at det er nok/ikke nok. Du kommer ikke hurtigere til selvom du har flere kollegier på. Det kommer helt an på hvad du har valgt. Du kan jo se vejledende ventetider for de enkelte boliger, og dem mener jeg godt man kan regne nogenlunde med. Det det handler om er at stå tilpas lang tid på ventelisten, og da du først kommer på et halvt år før ønsket indflytning, er det en klar fordel at ville/kunne flytte ind tidligere.

Svar #6
01. februar 2007 af Jerslev

#5: Vi står vist opgivet til at ønske indflytning pr. 1. august.
- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (1)

Svar #7
01. februar 2007 af frodo (Slettet)

ok, så er du kommet på ventelisten. Så kan du ikke gøre mere på den front. Hvis bare der er en realistisk ventetid på boligerne skal i nok få noget

Svar #8
01. februar 2007 af Jerslev

#7: Dvs., at man godt kan regne med at få noget, hvis jeg har ansøgt på boliger, hvor ventelisten står til at være under 6 mdr., da jeg ansøgte?
- - -

mvh

Jerslev


Svar #9
01. februar 2007 af Jerslev

#5: Forresten er Skejbo også et af de steder, vi står skrevet op til. :)
- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (1)

Svar #10
01. februar 2007 af frodo (Slettet)

Nu kan jeg se at der står en vejledende ventetid på 1 måned på en af boligerne på Skejbo, så jeg ville absolut ikke ligge søvnløs. Jeg mener da jeg søgte havde jeg en vejledende ventetid på 8-9 mdr, men jeg fik da noget i løbet af 5, såå..

Svar #11
01. februar 2007 af Jerslev

#10: Okay,det lyder dejligt. :) Mange tak for dine råd.
- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (1)

Svar #12
25. februar 2007 af Allie (Slettet)

Hvis I har mulighed for det, kunne I også sætte ønsket om indflytning til juli i stedet for, for så er der større chancer for at få det, som I gerne vil have.

Mht. Skejbo... Så er det et ret lækkert sted. :) Bor på den anden side af vejen på et kollegie, men har en veninde der bor i Skejbo, og det er helt fint.

Der er ca. 4 km til uni og der kører to buslinier næsten lige uden for døren. Det gælder også en natbus. Der er gode indkøbsmuligheder meget tæt på (Føtex og Aldi) og så ligger Netto, Kvickly og posthus også tæt på.
Det eneste dumme at sige om det er, at det er op ad bakke stort set hele vejen hjem fra uni, men det kan klares på tyve min., selvom man er i dårlig form. ;)

Skriv et svar til: Boligsøgning i Århus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.