Spansk

Pronomener.

04. marts 2007 af Amigo (Slettet)
Hej folkens.

Sætningen

Hun viser sin kæreste dem

skal oversættes til spansk.

Jeg bliver meget i tvivl ovenfor - hvad er direkte, og hvad er indirekte objekt?

Les muestra a su novio
Los muestra a su novio

?

På forhånd tak

Amigo

Brugbart svar (1)

Svar #1
04. marts 2007 af MCfluen (Slettet)

Los - eller las - det afhænger at, om det er hankøn eller hunkøn.

Det er kun, hvis der står 'a' foran (næsten altid en person), det skal være le/les.

Svar #2
04. marts 2007 af Amigo (Slettet)

Er du helt sikker? Din forklaring er ikke ret grammatisk korrekt.

Brugbart svar (1)

Svar #3
04. marts 2007 af BoWie (Slettet)

Kan det ikke være begge dele... Det afhænger vel af hvad DEM er for noget... Hvis det er et hunkønsord hedder det vel LAS, og hvis DEM er et hankønsord hedder det vel LOS....?

Er ikke sikker... Men har godt nok aldrig hørt om den regl der MCfluen!

Brugbart svar (1)

Svar #4
04. marts 2007 af MHE (Slettet)

Skal vi tage lidt grammatik?

Hun = subjekt
viser = verbum
sin kæreste = indirekte objekt
dem = direkte objekt

Det giver... los muestra a su novio.

Når man ikke ved, hvad køn personerne har, vinder hankønnet altid på sprog som fransk, spansk og italiensk. Så det behøves der heller ikke blive spekuleret over.


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. marts 2007 af MHE (Slettet)

I øvrigt er sætningen forfærdelig. På ordentligt dansk ville den sætning hedde "Hun viser dem til sin kæreste". Jeg synes helt klart, sætningen ville give mere mening, hvis det var "hun viser dem sin kæreste", men det er det åbenbart ikke...

Brugbart svar (1)

Svar #6
05. marts 2007 af BoWie (Slettet)

Qué detalle. No era de malentender.

Adios señoras

Brugbart svar (1)

Svar #7
05. marts 2007 af MHE (Slettet)

#6

Qué?

Brugbart svar (1)

Svar #8
05. marts 2007 af BoWie (Slettet)

#7
No comprendes?

Brugbart svar (1)

Svar #9
05. marts 2007 af MHE (Slettet)

Næ, det du skriver giver ingen mening.

Og så bryder jeg mig overhovedet ikke om at blive kaldt for señora.

Skriv et svar til: Pronomener.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.