Samfundsfag

Gruppeeksamen i samfundsfag!

19. juni 2007 af Mangoy (Slettet)
Hej Alle!

Jeg skal op til samfundsfagseksamen her om et par dage, og jeg tænkte på, om nogle af jer herinde havde nogle tips?

Det handler om den nye 24-timers ordning, hvor man trækker et spørgsmål, og går op og fremlægger en forberedt synopsis ca. 24 senere.

Dem, der har været oppe i den form, hvad er jeres erfaringer? Gode/dårlige?

Har i nogle råd til, hvordan man klarer sig godt som gruppe, men også som enkeltperson?

Hvad skal man huske, og hvad skal man bare ikke gøre?

Alle kommentarer er velkomne!

På forhånd tak.

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. juni 2007 af Carlita91 (Slettet)

Først vil jeg sige, at jeg har samfundsfag på a-niveau og derfor først skal op på 3 år - altså har jeg ikke rigtig nogen forudsætning for at give dig nogle gode råd, men jeg gør det alligevel ;o)

For at få en god gruppeeksamen er det vigtigt, at alle siger lige meget. Man skal selvfølgelig ikke holde sig tilbage, hvis man har svaret, men nogle censorer synes det er dødirriterende, hvis deres spørgsmål besvares af den samme fra gruppen hele tiden. Det kan faktisk ødelægge mere end det kan gavne.

Dernæst synes jeg, at I hver især skal specialisere jer inden for ét eller maks 2 områder - områder som I selvfølgelig har skrevet om. Derved vil de spørgsmål, der kredser inden for dit emne, blive besvaret af dig og de spørgsmål, der henvender sig til "Katrines" emne, blive besvaret af hende. I skal selvfølgelig alle sammen sætte jer ind i hinandens emner, men det er altid godt at dele det lidt op.

En ting, der stort set altid hiver point hjem, er at svare på spørgsmål, der er lidt svære og som censor eller læreren stiller for at teste, om I skal have 10, 11 eller 13 (ved ikke, om I kører på gammel eller ny karakterskala?)Man kan tydeligt se på lærer eller censor, om det er noget du bør vide eller om det er de såkaldte tests spørgsmål. Kan man svare på dem er man godt på vej mod det ultimative. Dernæst er det også at godt at kunne bruge sin viden i praksis. At kunne perspektivere til andre ting er rigtig godt og viser overblik. Trækker I eksempelvis noget om De Radikale, ja så er det jo rigtig godt at snakke om Ny Alliance og desuden De Radikales formandsskift og dets betydning for de Radikale. Forbered noget som lærer og censor ikke forventer.

Det er mindst lige så vigtigt at tale højt og tydeligt og vise sikkerhed. Især i samfundsfag kan du overbevise om alt, hvis du virker sikker i din sag. Går du op og siger et eller andet, som du ikke har 100% styr på eller ikke helt ved, om er rigtigt, så kan en sikker udstråling hjælpe enormt meget. Går du derimod op og "... Øh, jeg tror nok, at De Radikale...", så vil censor straks spørge indtil det, da du virker usikker. Siger du derimod "... Jeg ved, at De Radikale...", så vil censor i langt højere grad tro på dig.

Jeg håber du kan bruge rådene og har du andre spørgsmål (jeg ved ikke, om jeg kan svare, da jeg som sagt ikke har været oppe i det endnu), så skriver du bare ;o)




Skriv et svar til: Gruppeeksamen i samfundsfag!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.